Entertainment

'R. Kelly is te beroemd om te ontsnappen'

foto: Montez C Miller / Shutterstock.com
  1. Newschevron right
  2. 'R. Kelly is te beroemd om te ontsnappen'

Steve Greenberg, de advocaat van R. Kelly, heeft de rechter in Brooklyn gevraagd om zijn cliënt voorlopig vrij te laten. Het zou volgens Greenberg onmogelijk zijn voor de zanger om te vluchten, omdat hij té beroemd is en overal herkend zou worden. Ook zou de gezondheid van Kelly achteruit gaan door een gebrek aan goede medische zorg in de gevangenis. Zo zou hij onder andere een hernia hebben.

Beschuldigingen

R. Kelly zit sinds juli vast in de gevangenis, omdat hij beschuldigd wordt van onder meer het bezitten van kinderporno, minderjarige meisjes aanzetten tot seks en het belemmeren van de rechtsgang. Op 27 april 2020 zal zijn proces van start gaan. Kelly kan tijdelijk op vrije voeten komen als een rechter uit Chicago en een uit Brooklyn daarvoor toestemming geven.

"Meneer Kelly is al in de vijftig, heeft geen crimineel verleden, is altijd netjes in de rechtbank verschenen en beschikt momenteel niet over een paspoort. Hij heeft daarnaast geen enkele poging gedaan om te vluchten, ondanks alle aanklachten die tegen hem lopen. Vooralsnog is hij gewoon een onschuldige man," aldus advocaat Steve Greenberg.

Bezoekerslijst

Advocaat Steve Greenberg klaagde daarnaast ook over het bijzondere gebrek aan bezoek dat R. Kelly mag hebben. De zanger woonde blijkbaar met twee vrouwen in een huis, maar slechts één van hen mag op zijn bezoekerslijst. Na 90 dagen mag hij de lijst aanpassen en kan de zanger de vrouw op de lijst inruilen voor de ander.

Ster advertentie
Ster advertentie