Up 2 Date

R. Kelly moet voor de rechter verschijnen, maar is spoorloos

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. R. Kelly moet voor de rechter verschijnen, maar is spoorloos

R. Kelly moest zich eigenlijk deze vrijdag bij de rechtbank in New York melden, maar er is iets geks met de zanger aan de hand: hij is onvindbaar, schrijft journalist Anthony DiLorenzo op Twitter.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

advocaat weet het niet

R. Kelly werd verwacht in de rechtszaal vanwege de zaak omtrent de beschuldigingen van seksueel misbruik, maar volgens zijn advocaat is hij niet in New York op het moment. De advocaat weet zelfs helemaal niet waar R. Kelly dan wél is en kan hem niet vinden

De zitting die om half 5 vrijdag zou beginnen, zal wellicht moeten worden uitgesteld als R.Kelly niet naar de rechtszaal komt. De advocaat van de zanger, Douglas Anton, sprak met de pers over de vermissing. Hij vertelt dat nadat R. Kelly vanuit Chicago naar New York werd gebracht, hem niet is verteld waar de zanger daarna naartoe zou worden gebracht. "Ik heb de uren na zijn landing geprobeerd erachter te komen waar mijn cliënt zich bevindt, maar niemand wil mij die informatie verstrekken", zou Douglas gezegd hebben.

onschuldig

De zanger wordt in zowel New York als Chicago aangeklaagd voor seksueel misbruik van minderjarigen. Ook in juli moest hij voor de rechter komen. Toen bleef hij volhouden onschuldig te zijn, waarna hij weer de gevangenis in moest.

In januari 2019 werd de documentaire Surviving R. Kelly uitgezonden waarin verschillende zaken van misbruik naar boven kwamen. Nadat de docu was uitgezonden hebben nog meer vrouwen aangifte gedaan tegen R. Kelly.

Ster advertentie
Ster advertentie