OMG

Vader vergeeft moordenaar van zoon in rechtszaal

foto: YouTube
  1. Newschevron right
  2. Vader vergeeft moordenaar van zoon in rechtszaal

Vergiffenis is het laatste waar je aan denkt bij iemand die je dierbare heeft vermoord. Maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit. De vader, wiens zoon Salahuddin Jitmoud op 19 april 2015 is doodgestoken door Trey Relford, heeft de dader in de rechtszaal vergeven. Bijzonder was het zeker. Niemand in de ruimte hield het droog, ook de rechter niet. De vader van het slachtoffer, genaamd Abdul-Munim Sombat Jimoud, gaf de 24-jarige Trey een stevige knuffel als afsluiter.

"Ik ben kwaad op de duivel die je misleid heeft om zo'n misdaad te begaan."

de islam

Dat er nu sprake is van vergiffenis, betekent niet dat de moordenaar vrijuit gaat. Hij moet nog steeds 31 jaar de bak in. Hoewel dat een feit is, is de moeder van Trey enorm dankbaar voor deze reactie. De vader maakte duidelijk dat het vanuit de islam belangrijk is om iemand te kunnen vergeven.

"Vanuit de islam is vergiffenis de grootste blijk van liefdadigheid."

moedig

Salahuddin was slechts 22 jaar en werd doodgestoken toen hij aan het werk was als pizzabezorger. Trey werd in eerste instantie opgepakt met twee anderen, maar die zijn kort daarna weer vrijgelaten.

De boosdoener heeft natuurlijk ook zijn zegje gedaan.

"Het spijt me zeer wat er die dag is gebeurd. Ik bewonder u, omdat het veel kracht en moed kost om hier op deze manier mee om te gaan. Ik kan me niet voorstellen hoe het is om zoveel pijn en verdriet te moeten doorstaan. Ik kan nu niks meer doen, maar ik dank u dat u het mij vergeven heeft."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie