OMG

Vermiste man in Amazone houdt zich maand in leven door insecten en urine

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Vermiste man in Amazone houdt zich maand in leven door insecten en urine

Een Boliviaanse man die in januari als vermist werd opgegegeven, is teruggevonden. De man zegt een maand lang in het Amazoneregenwoud te hebben overleefd, waar hij genoodzaakt was insecten te eten en zijn eigen urine te drinken.

Groep kwijtgeraakt

Jhonattan Acosta (30) was met een groep op reis door het Boliviaanse gedeelte van de Amazone, toen hij even zijn behoefte moest doen. Op dat moment verloor hij de groep uit het oog, waarna hij gedesoriënteerd raakte en zijn reisgenoten niet meer terug kon vinden.

Regenwater en urine

Acosta werd op 25 januari als vermist opgegeven en precies een maand later weer gevonden. Tegenover het Boliviaanse Unitel doet hij zijn verhaal. "Ik wist gelukkig het een en ander over survivaltechnieken. Ik at insecten en wormen en dronk op een gegeven moment mijn eigen urine."

In eerste instantie wist Acosta te overleven door regenwater. "De helft van de tijd dat ik vermist was regende het. Ik probeerde zoveel mogelijk water op te vangen met mijn laarzen en dronk dat dan op. Maar toen het stopte met regenen moest ik mijn eigen urine drinken. Ik vroeg God om regen. Als het niet zou hebben geregend, had ik het nooit overleefd", aldus Acosta.

Insectenbeten en jaguars

Acosta probeerde de bewoonde wereld te vinden, "maar ik merkte al snel dat ik telkens rondjes liep". Gedurende zijn periode in de jungle kwam hij allerlei dieren en insecten tegen. "Zoveel insecten hebben me gebeten of gestoken. Er zit waarschijnlijk veel gif in mijn lichaam." Acosta vertelt ook een jaguar van dichtbij te hebben gezien en te hebben moeten vechten met wilde zwijnen. Ook raakte hij geblesseerd aan zijn enkel, waardoor hij vier dagen niet zou hebben kunnen lopen.

De man viel naar eigen zeggen 17 kilo af en liep zo'n 40 kilometer door de Amazone. Acosta geeft aan verheugd te zijn weer te zijn verenigd met zijn familie. De broers en zussen van de man zeggen tegen Unitel nooit de hoop te hebben verloren om hem terug te vinden.

Ster advertentie
Ster advertentie