OMG

TikTokker grapt dat hij afkeek tijdens examens, school trekt z'n diploma in

foto: TikTok: @jonathandejesus777
  1. Newschevron right
  2. TikTokker grapt dat hij afkeek tijdens examens, school trekt z'n diploma in

Een TikTokker uit Venezuela, genaamd Jonathan de Jesús, zal vanaf nu waarschijnlijk twee keer nadenken voordat hij een grap maakt op TikTok. Nadat hij afstudeerde als verpleegkundige grapte hij in een video dat hij z'n diploma wist te behalen door af te kijken tijdens examens. Zijn universiteit nam die grap heel serieus en trok zijn diploma in.

'Hoe kan ik deze dag vergeten?'

In een inmiddels verwijderde video, die tijdens de diploma-uitreiking werd opgenomen, voegde Jonathan de volgende tekst toe: "Hoe kan ik de dag vergeten dat de UNEFA (de universiteit waaraan Jonathan studeerde, red.) mijn diploma introk vanwege deze video? Daarom heb ik mijn beroep nooit kunnen uitoefenen".

De video is nog wel te vinden via andere accounts die 'm deelden. Te zien is dat Jonathan en andere afgestudeerden een voor een iets lolligs zeggen over hun studietijd. "Ik studeerde af zonder te weten hoe ik moet injecteren", zegt een van de jongeren onder andere. Op een gegeven moment komt Jonathan in beeld en zegt hij lachend: "Ik studeerde af door tijdens mijn examens af te kijken".

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Reputatie aangetast

De grapjes kwamen Jonathan en zijn medestudenten dus heel duur te staan. Door middel van een nieuwe - en inmiddels verwijderde - video vertelde hij namelijk dat zijn universiteit zijn diploma heeft ingetrokken. "We worden ervan beschuldigd dat we de reputatie van de universiteit hebben aangetast, terwijl het duidelijk ging om een humoristisch filmpje."

Volgens Jonathan eist de universiteit dat de studenten zich publiekelijk verontschuldigingen en dat ze een cursus van een maand gaan volgen zodat ze alsnog hun diploma kunnen krijgen. Jonathan heeft echter besloten om dat niet te doen, aangezien hij de situatie "oneerlijk" vindt. Hij hoopt dat de universiteit terugkomt op de beslissing. Het is niet bekend wat de andere 'afgestudeerden' hebben besloten.

Meningen verdeeld

De meningen over deze situatie zijn verdeeld op social media. Zo vinden sommigen dat de keuze van de universiteit overdreven is en dat de studenten hun diploma moeten krijgen. Anderen zijn van mening dat de straf nuttig is, zodat mensen in de toekomst beter nadenken voordat ze iets posten op social media.

Ster advertentie
Ster advertentie