FunX

Freitas (30) gaat viral met video’s over zijn dagelijkse avonturen als buschauffeur

foto: privéfoto
  1. Newschevron right
  2. Freitas (30) gaat viral met video’s over zijn dagelijkse avonturen als buschauffeur

Freitas Ramos behaalde zijn bachelordiploma Bedrijfskunde, maar besloot het toch over een andere boeg te gooien en achter het stuur te kruipen. Hij deelt op zijn TikTok-account zijn dagelijkse avonturen als buschauffeur in het centrum van Rotterdam, en doet dat met succes: zijn video's hebben inmiddels al meer dan een miljoen likes.

Freitas (30) laat zijn dagelijkse avonturen als buschauffeur zien op TikTok:"Iedereen mag altijd meerijden"

Van Bedrijfskunde naar buschauffeur

Na zijn middelbare school besloot Freitas om Bedrijfskunde te gaan studeren. "Voordat ik aan mijn studie begon, werkte ik al in de logistiek en ik merkte tijdens mijn studie dat ik het klantencontact miste." Hij besloot zich om te scholen, waarna hij een tijdje als privéchauffeur ging werken. "Ik vond dit werk zó leuk, dat ik een stap verder wilde gaan. Ik dacht: waarom probeer ik niet iets groters, zoals een bus?" Het balletje ging rollen en voor hij het wist, was Freitas werkzaam als buschauffeur in het centrum van Rotterdam.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Succes

Freitas haalt heel veel plezier uit zijn werk maar hij krijgt nog regelmatig de vraag: waarom ben je buschauffeur geworden als je Bedrijfskunde hebt gedaan? Voor hem is de definitie van succes hoe hij in positieve zin kan bijdragen aan iemands succes. "Als ik dat kan doen door leuke video's te posten over mijn werk, vind ik dat ik wel succesvol ben."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Geen stereotype buschauffeur

Als buschauffeur maakt Freitas geregeld gekke dingen mee. "Het gekste wat ik heb meegemaakt is een bus vol met party people. We waren op weg naar de haven en de hele bus ging op en neer door de dansende mensen." Ook krijgt hij wel eens te maken met zwartrijders. "Ik typeer mezelf niet als de stereotype buschauffeur. We hebben allemaal wel eens in die schoenen gestaan en ik vind het niet echt een probleem." Gelukkig heeft Freitas wel de enige mensenkennis en heeft hij het snel door als passagiers hem niet serieus nemen.

Feestje

Freitas maakt een echt feestje van zijn werk. "Ik draai de hele dag door mijn eigen muziek in de bus." Hij vertelt dat muziek een groot deel van zijn dag is en ook bijdraagt aan het maken van zijn TikTok video's. Filmen doet hij echter alleen als er geen passagiers in de bus zitten. "Ik film vaak als de bus bijvoorbeeld in de garage staat of als ik even pauze heb. Zo zorg ik ervoor dat mijn passagiers er verder geen last van hebben."

Ster advertentie
Ster advertentie