OMG

Vrouw vergeet tas met 40.000 euro in Franse bus

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Vrouw vergeet tas met 40.000 euro in Franse bus

Het overkomt iedereen wel eens, spullen laten liggen in het openbaar vervoer. Echter, soms zijn bepaalde spullen zo belangrijk dat je nog even om je heen kijkt voordat je het voertuig waarmee je reist, besluit uit te stappen om er zeker van te zijn dat je niets vergeten bent. Een vrouw die afgelopen weekend met de bus reisde in Frankrijk deed dat overduidelijk niet en vergat daarom haar tas mee te nemen waar maar liefst 40.000 euro in zat, zo meldt de Franse radiozender France Bleu.

Gevonden voorwerpen

De tas met geld werd gevonden door de buschauffeur van vervoersmaatschappij Tango in het plaatsje Nîmes. Nadat zijn dienst erop zat, controleerde de chauffeur zoals altijd of er spullen zijn achtergebleven in de bus. Hij stuitte op de tas en gaf deze vervolgens af bij de afdeling gevonden voorwerpen van Tango. Zijn collega's konden echter niet geloven dat ze een enorme hoeveelheid geld in de tas vonden. Een Tango-medewerker belde kort daarna de politie, die even later aankwam, maar nog voordat ze de tas in beslag namen, moest het geld eerst nog geteld worden. Nadat ze de 40.000 euro geteld hadden, namen ze de tas mee in afwachting van de komst van de rechtmatige eigenaar van het geld.

Legaal geld

Hoewel het vaak voorkomt dat mensen die met grote sommen geld rondlopen op illegale wijze aan zulke grote bedragen komen, vond de politie ook een douanedocument in de tas van de vrouw. Daaruit bleek dat het gerechtvaardigd was om zo'n groot bedrag bij zich te hebben. Daarnaast blijkt dat de vrouw uit het buitenland komt. Nu is het vooral hopen dat ze haar geld ook terug weet te vinden.

Ster advertentie
Ster advertentie