OMG

Vrouw klaagt datingbureau aan na match met man kleiner dan 1.83 meter

foto: Unsplash | Ter illustratie
  1. Newschevron right
  2. Vrouw klaagt datingbureau aan na match met man kleiner dan 1.83 meter

Een vrouw in Australië is niet te spreken over de service van het high class datingbureau waarbij ze staat ingeschreven. Ze is zelfs zo boos dat ze het bureau aanklaagt. Waarom? Ze namen haar eisen wat betreft lengte van een potentiele partner niet serieus genoeg. De vrouw werd gematcht met een man kleiner is dan 6 feet, oftewel 1.83 meter, en eist nu haar inschrijfgeld terug.

Eisenpakket

Bij de zoektocht naar een potentiële partner kun je in datingapps en bij datingbureaus vaak hele specifieke eisen opgeven. Denk aan opleidingsniveau, religie of zelfs sterrenbeeld. Hoe zwaar je daar vervolgens je keuze van laat afhangen, verschilt per persoon, maar de Australische Eileen is heel duidelijk in wat ze zoekt: een Australische of Ierse man, die rooms-katholiek is opgevoed en langer is dan 1.83 meter.

Stomverbaasd

Dat vooral dat laatste van groot belang is, bleek wel toen er onlangs een geschikte kandidaat voor Eileen geselecteerd was. Toen er vervolgens door een medewerker van het bureau werd genoemd dat de man in kwestie "ongeveer even lang" als Eileen zelf is, was de vrouw "stomverbaasd". Omdat ze zich verplicht voelde, ging ze één keer op date, maar liet het er niet bij zitten. Ze ziet het als misleiding en sleept het bureau voor de rechter.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Geld terug

Eileen, die sinds 2019 lid is bij het bureau, eist nu 4995 dollar terug. Ook wil ze een excuusbrief, vergoeding van de juridische kosten en "extra's voor de misleiding, het pesten en het verbreken van het mondelinge contract". De zaak verschijnt volgend jaar voor de rechter. Het bureau zelf heeft niet gereageerd.

Op de vraag waarom lengte zo belangrijk voor Eileen is, was haar antwoord dat heel haar familie erg lang is en ze niet als kleintje gezien wil worden. "Ik verwachtte niet dat ze liefde voor me zouden vinden, maar ik verwachtte wel dat ze een man vinden die aan mijn eisen voldoet", aldus de vrouw.

Ster advertentie
Ster advertentie