Lifestyle

Datingapp blokkeert het woordje 'Hey' als openingszin

foto: Unsplash
  1. Newschevron right
  2. Datingapp blokkeert het woordje 'Hey' als openingszin

Datingapp Inner Circle blokkeert vanaf vandaag het woordje 'hey' in de chatfunctie van hun app. Dit doen ze na de uitkomsten van een onderzoek naar openingszinnen onder 1000 volwassen Nederlandse singles.

automatisch cheesy openingszinnen

De singles deden mee aan onderzoek van Opinium in opdracht van de datingapp, waaruit blijkt dat berichten met een gebrek aan creativiteit en moeite - zoals hey, hi en hallo - slechts in 20% van de gevallen een reactie opleveren. Vanwege de uitkomst besloot de datingapp om dat soort woorden vanaf nu dus te blokkeren. Door een autocorrect worden de woorden nu automatisch getransformeerd naar grappige, ondeugende of 'cheesy' openingszinnen. De app wil hiermee de kans op een leuk gesprek vergroten en singles inspireren om hun best te doen als ze een nieuwe date aan de haak willen slaan.

mannen scoren slecht

Uit het onderzoek bleek dat bijna een op de vijf gesprekken (19%) begint met die simpele 'hey'. Vooral mannen scoren slecht: uit het onderzoek blijkt dat 65% van de 'hey'-berichten wordt gestuurd door mannen. Negen op de tien gebruikers (89%) van datingapps hebben het woord ooit als openingsbericht ontvangen. Als reden voor een simpele 'hey' in plaats van een openingszin waar moeite voor gedaan is, wordt gegeven 'dat het makkelijk is' (43%), 'dat iedereen het doet' (22%) of omdat men 'niet weet wat ik moest zeggen' (37%).

afknapper

Vooral als je vrouwen wil versieren is 'hey' niet heel populair: 37% van hen vindt dat soort openingsberichten saai tegenover 23% van de mannen. Voor maar liefst 12% van de mensen is het starten van een gesprek met 'hey' zelfs een afknapper, dus je kunt beter twee keer nadenken over een goede openingszin als je op een app je nieuwe crush gaat benaderen.

Ster advertentie
Ster advertentie