Games & gadgets

Met nieuwe Tinderfunctie kan je wereldwijd swipen

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Met nieuwe Tinderfunctie kan je wereldwijd swipen

Misschien heb je het verhaal van Anna wel gehoord: zij vloog tijdens de coronacrisis naar Engeland om haar Tindermatch te ontmoeten. Ze kwam bij hem terecht doordat Tinder een betaalde functie die ervoor zorgde dat je kan tinderen met mensen in andere landen, voor iedereen beschikbaar maakte. Die is nu niet meer te gebruiken, maar binnenkort introduceert de datingapp een soortgelijke functie.

Andere landen

Tinder bevestigde dinsdag aan Nu.nl dat ze actief bezig zijn met de functie die ervoor zorgt dat je een kijkje kan nemen in het tinderlandschap van andere landen. Deze wereldwijde modus wordt eind mei bruikbaar voor een aantal Tinderaars, maar nog niet voor iedereen. Dit duurt ook nog ‘enige tijd’, meldt Nu.nl.

Paspoort

Er zijn twee manieren om op Tinder met mensen in het buitenland te connecten. Een daarvan is de betaalde paspoortfunctie, waarbij je een bepaalde plaats op de wereld kan selecteren, om alleen met mensen op die plek te Tinderen. Deze functie werd aan het begin van de coronacrisis beschikbaar gesteld voor elke gebruiker, maar dat kan nu niet meer. De nieuwe functie gaat hierop lijken, maar is toch net anders. Normaal gesproken kan je op Tinder de straal waarin andere singles jou kunnen vinden en andersom, instellen op maximaal 160 kilometer. Deze maximale afstand wordt met de nieuwe gratis functie opgeheven.

Verschil

De nieuwe functie verschilt dus wel van de paspoortfunctie. Het verschil is dat je bij paspoort echt een specifieke plek op de wereldkaart kan kiezen en je mensen die daar zijn kan swipen. Bij de nieuwe functie kan je het aantal kilometers verder instellen dan een straal van 160 kilometer en kunnen mensen van over de hele wereld je profiel bekijken en jij die van hen.

Door corona

De situatie rondom het coronavirus heeft Tinder ertoe gezet om geografische filters te verwijderen, vertellen ze in een persbericht. Dit omdat het fysiek ontmoeten van nieuwe mensen nu nauwelijks mogelijk is.

Ster advertentie
Ster advertentie