OMG

Vrouw spelt 'Moderna' verkeerd op nep vaccinatiebewijs, wordt gearresteerd

foto: Hawaii Department of Public Safety
  1. Newschevron right
  2. Vrouw spelt 'Moderna' verkeerd op nep vaccinatiebewijs, wordt gearresteerd

Een vrouw uit het Amerikaanse Illinois dacht heel slim naar Hawaii af te reizen door een nep vaccinatiebewijs te gebruiken. Leuk bedacht, maar dat ging toch mis. Dat allemaal door een knullig spelfoutje.

'Maderna'

De vrouw, genaamd Chloe Mrozak, vloog op 23 augustus naar Hawaii en wist de Amerikaanse staat wel binnen te komen. De politie werd uiteindelijk getipt over een verdacht document dat Mrozak had gebruikt. Daarop stond dat zij gevaccineerd was met 'Maderna' in plaats van 'Moderna'.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

In de boeien geslagen

Rechercheurs probeerden de vrouw vervolgens op te sporen, maar dat lukte niet. Totdat ze afgelopen zaterdag opnieuw op het vliegveld was om terug naar Illinois te vliegen. Daar werd ze meteen in de boeien geslagen.

Op haar neppe vaccinatiebewijs valt te lezen dat de vrouw gevaccineerd is in Delaware. Na een snelle check met wat ambtenaren in Delaware ontdekten de rechercheurs dat er helemaal geen bewijs van vaccinatie te vinden is in het medische dossier van de vrouw. Ze zit nu vast op beschuldiging van het vervalsen van vaccinatiedocumenten. Haar borgsom is op 2000 dollar vastgesteld.

Niet de eerste keer

Het is niet de eerste keer dat zoiets in de afgelopen tijd gebeurt in Hawaii. Zo werden vorige maand nog een koppel en een vader met zijn zoon gearresteerd voor het vervalsen van hun vaccinatiebewijs.

Ster advertentie
Ster advertentie