FunX

Laura (33) gaat viral met foto's van gek geplaatste deelscooters

foto: Instagram/ strooiscooters010
  1. Newschevron right
  2. Laura (33) gaat viral met foto's van gek geplaatste deelscooters

Midden op de trambaan, op de kop of zelfs aan de kustlijn: deelscooters zijn tegenwoordig op de gekste plekken te vinden. De 33-jarige Laura besloot om het Instagram-account strooiscooters010 te maken waarop ze foto's van gek geplaatste deelscooters plaatst, gepaard met een grappig gedichtje. Wat begon als een grapje, werd een groot succes: het account telt nu zo'n 26k volgers, vertelt ze aan Fernando.

Hele collectie gek geparkeerde deelscooters

Laura legt uit dat het idee ontstond tijdens een van haar vele coronawandelingen. "Ik kwam de deelscooters heel vaak tegen, waarbij ze op de gekste manieren geparkeerd waren. Na een tijdje had ik een hele collectie aan foto's van de gek geparkeerde scooters." Ze besloot om een Instagram-account aan te maken, zodat ze een soort verzamelplek had van de verschillende foto's. "Ik dacht: ik zie wel wat ermee gebeurt. Uiteindelijk is het uitgegroeid tot een humoristisch initiatief om dit probleem bespreekbaar te maken."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Scooters krijgen eigen identiteit

Door het probleem niet met een wijzende vinger aan te kaarten, zijn mensen geneigd om het probleem onder ogen te komen. "Door zo'n account te maken wordt er bewustwording gecreƫerd rondom de overlast die fout geparkeerde scooters kunnen veroorzaken." Met het plaatsen van een kort gedichtje bij de foto's krijgen de scooters volgens Laura min of meer een gehele eigen identiteit. "Mijn oma zei vroeger altijd: 'Als je iets een identiteit of naam geeft, ga je er beter voor zorgen.' Dat zit hier dus eigenlijk ook een beetje achter."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Gewenst gedrag promoten

Hoewel Laura hier en daar al opmerkingen heeft gekregen van mensen dat ze hiermee juist vandalisme promoot, is dat het laatste wat ze wil stimuleren. "Als ik in mijn DM opmerk dat mensen de deelscooters expres verkeerd plaatsen, verwijder ik dat en doe ik daar verder niets mee." Ook legt ze uit dat het geen aanklacht is tegen de bedrijven die verantwoordelijk zijn voor de deelscooters. "Ik vind deelvervoer een heel mooi concept. We kunnen denk ik juist de handen ineen slaan om te kijken of we de mensen kunnen stimuleren om gewenst gedrag te promoten."

Ster advertentie
Ster advertentie