FunX Rotterdam

Rotterdam 'meest betaalbare Nederlandse stad' om in te wonen

foto: Unsplash
  1. Newschevron right
  2. Rotterdam 'meest betaalbare Nederlandse stad' om in te wonen

Het mag dan wel lastig lijken om een betaalbare woning te vinden in Rotterdam, volgens onderzoek is het toch echt de best betaalbare stad van Nederland.

Betaalbare woningen

Dit blijkt uit de nieuwe Gebiedsatlas, waarin wordt gepeild of het woningaanbod nog in evenwicht is. Gesteld wordt dat er in Rotterdam meer balans is tussen woningen voor lage, midden- en hoge inkomens. Daarnaast komen er ook steeds meer woningen voor jonge gezinnen en starters bij.

Gemiddelde prijzen

De prijzen zijn sinds de vorige editie uit 2018 wel gestegen, maar desondanks is Rotterdam nog steeds de best betaalbare woonstad als het gaat om grote steden in Nederland. Wanneer je in het Kadaster naar de gemiddelde prijs kijkt voor een woning in Rotterdam, kom je uit op 286.000 euro. Landelijk ligt dit op 313.000, fors hoger dus. De gemiddelde prijzen in Amsterdam, Utrecht en Den Haag liggen daarentegen juist ver boven het landelijk niveau.

Doelstellingen

Desondanks is er nog altijd ruimte voor verbetering. Zo streeft de gemeente Rotterdam er naar om in 2030 in zoveel mogelijk wijken een betere balans tussen woningen in het goedkope, midden- en hoge segment te hebben.

Ster advertentie
Ster advertentie