FunX Utrecht

Opnieuw aanhoudingen en noodbevel in Utrechtse Kanaleneiland, ook onrust in Rotterdam

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Opnieuw aanhoudingen en noodbevel in Utrechtse Kanaleneiland, ook onrust in Rotterdam

Voor de vijfde nacht op rij was het onrustig in verschillende wijken in Utrecht. Groepen jongeren gooiden met vuurwerk en stichtten brandjes in Kanaleneiland en Ondiep, aldus de politie. Voor de omgeving Rijnbaan in Kanaleneiland werd een noodbevel afgegeven en er werden meerdere personen aangehouden.

Ook in Rotterdam

In Rotterdam-Feijneoord kreeg de politie vannacht ook te maken met rellende jongeren. Zij staken scooters in brand en pleegden vernielingen. Vijf jongeren zijn aangehouden, waarvan drie minderjarig.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Vijf dagen lang rellen

Er is al sinds vorige week sprake van rellende jongeren in Utrecht, die elkaar via social media zouden oproepen om naar een bepaalde plek te komen. Iedere avond werden jongeren aangehouden. Ruim de helft van de arrestanten kwam niet uit de desbetreffende wijk. Eén agent raakte afgelopen weekend lichtgewond. Waarnemend burgemeester Peter den Oudsten komt vervroegd terug van vakantie vanwege de onrust in de stad.

In de Haagse Schilderswijk was het de afgelopen twee dagen volgens de politie 'relatief rustig'. Ook daar vonden vorige week meerdere dagen grote rellen plaats met meerdere aanhoudingen tot gevolg.

Ster advertentie
Ster advertentie