FunX Utrecht

Politie grijpt in bij rellen in Utrechtse Kanaleneiland, meerdere aanhoudingen

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Politie grijpt in bij rellen in Utrechtse Kanaleneiland, meerdere aanhoudingen

Het was gisterenavond erg onrustig in de Utrechtse wijk Kanaleneiland. Er waren rellen op straat, mensen bekogelden de politie en er werden auto's, bushokjes en lantaarnpalen vernield. Volgens de politie zijn er 'in de twintig' mensen aangehouden.

Oproep

Op social media zouden jongeren elkaar opgeroepen hebben om te gaan rellen bij het winkelcentrum Rijnbaan, in het noorden van de wijk. Daar werden later de ramen van een winkelcentrum vernield. Op beelden op social media is te zien dat er vuurwerk richting de politie werd afgestoken en dat er brand werd gesticht.

ME ingezet

Rond mindernacht werd het noorden van de wijk afgesloten. De ME werd ingezet om een einde te maken aan de rellen. Iedereen werd verzocht om naar binnen te gaan. Bleef je toch op de openbare weg, liep je het risico aangehouden te worden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Haagse Schilderswijk

Ook in de Haagse Schilderswijk was het gisteren onrustig. Voor de derde nacht op rij moest de politie ingrijpen, zeker 27 personen zijn aangehouden. Donderdagavond kwam de gemeente al met een noodbevel toen jongeren de politie bekogelden, een container in brand staken en vernielingen aanrichtten.

Ster advertentie
Ster advertentie