logo
FunX Utrecht

ME bereidt zich voor op komst duizend hooligans naar Utrecht

bron: ANP
  1. Newschevron right
  2. ME bereidt zich voor op komst duizend hooligans naar Utrecht

Utrecht maakt zich op voor mogelijke wanordelijkheden. Eerder deze week is een demonstratie van 'Nederland in opstand' tegen de "1,5 meter-waanzin" verboden, maar demonstranten lijken vastbesloten om wel te komen. De politie zou concrete informatie hebben dat "grote groepen relschoppers van diverse pluimage de demonstratie willen aangrijpen om tot een gewelddadig treffen (met de politie) te komen".

Duizend hooligans

Volgens De Telegraaf zouden er duizend hooligans van plan zijn om te komen rellen in de stad en specifiek geweld te gebruiken richting de politie. "Dit zal leiden tot ernstige wanordelijkheden en doordat de 1,5 meter niet kan worden nageleefd, tevens tot gezondheidsrisico’s", aldus burgemeester Peter den Oudsten.

'Blijf thuis'

1500 mensen zouden van plan zijn naar het Jaarbeursplein te komen, maar de gemeente, politie en justitie vonden dat deze bijeenkomst niet veilig kan plaatsvinden. Toch hebben de leden van 'Nederland in opstand' aangegeven alsnog naar Utrecht te komen. "Wij hopen dat iedereen thuisblijft", zei een woordvoerster van de politie. Daar voegde ze vervolgens ook aan toe dat de politie de situatie in de stad scherp in de gaten zal houden.

Ster advertentie
Ster advertentie