FunX Rotterdam

Rotterdam komt met app die toont hoe druk het is in de stad

foto: Unsplash
  1. Newschevron right
  2. Rotterdam komt met app die toont hoe druk het is in de stad

De gemeente Rotterdam komt met een speciale app waarmee je kunt zien hoe druk het is in de stad. De gemeente wil er zo voor zorgen dat mensen drukke plekken kunnen vermijden.

Druktemeter

Naar verwachting wordt de app, die SpotR gaat heten, in het najaar gelanceerd. De bedoeling is dat mensen zo kunnen zien of ze op een veilige manier kunnen winkelen of naar een terras kunnen gaan.

Testfase

De komende maanden zullen de eerste gebruikers de app gaan testen, in de hoop dat deze in oktober klaar zal zijn en voor iedereen beschikbaar is. Rotterdam is de eerste gemeente in Nederland die met een dergelijk initiatief komt. De app zal ook aangeven op welke plekken het vaak druk is op een bepaald tijdstip. Gebruikers kunnen dan kijken welk tijdstip geschikter is voor hun of naar een andere locatie zoeken.

'Keihard nodig'

Aan het AD vertelt de Rotterdamse wethouder Barbara Kathmann dat de app "een belangrijk hulpmiddel [is] om het gewone leven en de Rotterdamse economie draaiende te houden". Dat is volgens haar "meer dan ooit keihard nodig".

Ster advertentie
Ster advertentie