FunX Rotterdam

RIVM: Negatief reisadvies voor Rotterdam is onterecht

foto: Unsplash
  1. Newschevron right
  2. RIVM: Negatief reisadvies voor Rotterdam is onterecht

Hoef je tijdens de coronacrisis niet naar Rotterdam? Dan kan je de stad de komende tijd maar beter even overslaan volgens epidemioloog Susan van den Hof. "Ik zou zeggen, ga niet naar Rotterdam als het niet nodig is", zei het hoofd van het Centrum voor Epidemiologie en Surveillance van het RIVM vandaag tijdens een interview met RTL Nieuws.

Geen negatief reisadvies

UPDATE: Het RIVM heeft inmiddels tegen Hart van Nederland gezegd dat er onterecht een negatief reisadvies is uitgegeven voor Rotterdam.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Rotterdam

Zoals je misschien wel weet is Rotterdam momenteel de stad met de meeste nieuwe besmettingen van Nederland. In de afgelopen veertien dagen verdriedubbelde het aantal positieve coronatesten in Rotterdam. Het zou volgens het RIVM niet gaan om een tweede golf, maar om uitbraken binnen families, op het werk en onder studenten.

Houden aan coronamaatregelen

De cijfers zijn volgens Susan van den Hof zorgwekkend en daarom adviseert ze mensen om Rotterdam even niet te bezoeken als dat niet nodig is. Ze zegt verder in het interview dat mensen in Rotterdam zich meer aan de coronamaatregelen gaan houden om te voorkomen dat het virus overslaat naar zwakkeren of naar de rest van Nederland. "Ik zie om mij heen dat mensen makkelijker worden. Hoe vervelend het ook is, het is nodig om de toename van het aantal besmettingen tegen te houden", aldus de epidemioloog.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie