OMG

Duits ov-bedrijf maakt buskaartjes van cannabis tegen stress

foto: Ter illustratie: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Duits ov-bedrijf maakt buskaartjes van cannabis tegen stress

Het zijn bijzondere tijden. De feestdagen komen eraan en tegelijkertijd heeft corona nog steeds veel invloed op ons leven. Nu de dagen kouder worden en het eerder donker wordt, zijn de meeste mensen ook gevoeliger voor een depressie en eerder vatbaar voor stress. Een Duits ov-bedrijf komt in een ludieke campagne met een oplossing om de pijn tijdens de kerstdagen enigszins te verzachten. De kaartjes die je daar voor het openbaar vervoer koopt, zijn gemaakt van cannabis.

Je ov-kaartje opeten

De meesten zullen zich herkennen in het feit dat de kerstdagen alles behalve rustig verlopen. Je moet van alles regelen en er staat veel op de planning. Gezellig, maar toch ook wel stressvol. Een ov-bedrijf in Berlijn heeft daar iets op bedacht. De kaartjes die je daar koopt voor bijvoorbeeld de bus of de metro zijn gemaakt van cannabis. Nadat je ermee hebt ingecheckt kun je hem opeten, zodat je wat relaxter wordt.

De meest bekende stof uit de cannabisplant, THC, wordt niet verwerkt in de ov-kaarten. Dat betekent dat je er dus niet high van wordt. In de cannabisplant zitten ook andere stoffen die een rustgevende werking voor je lichaam en geest kunnen hebben. Echter is het effect van die stoffen nog niet volledig bewezen en zet het Duitse ov-bedrijf de plant vooral in om op ludieke wijze aandacht te krijgen voor hun campagne.

Nieuwe Duitse regering

Het idee voor de campagne kwam tot stand na een plan van de nieuwe Duitse regering, die cannabis in het land legaal wil maken voor recreatief gebruik. Verder is bekend dat klimaat een belangrijk punt is en wil de nieuwe regering het minimumloon verhogen. Er zullen naar verwachting dus wat veranderingen plaatsvinden binnen de Duitse landsgrenzen. Mocht dat gepaard gaan met extra stress, hoef je er nu niet meer van op te kijken als het aantal reizigers in het openbaar vervoer toeneemt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie