OMG

Hotelgast in Tibet vindt lijk onder zijn bed

foto: Trip.com
  1. Newschevron right
  2. Hotelgast in Tibet vindt lijk onder zijn bed

Een hotelgast in Tibet doet voorlopig waarschijnlijk geen oog meer dicht. De man checkte twee weken geleden in bij een 'Instagram-waardig' hotel. Bij aankomst op zijn kamer vond hij het echter wel erg vreemd ruiken. Na een onderzoek bleek er een lijk onder zijn bed te liggen.

Influencer hotel

De man, die volgens de BBC dhr. Zhang heet, verbleef in de Guzang Shuhua Inn. Een hotel dat onder influencers erg populair is. "Een ideale accommodatie voor leuke foto's op sociale media", schrijft de BBC over de accommodatie. Geen vuiltje aan de lucht dus, zo dacht Zhang ook tijdens het boeken van zijn slaapplaats.

Sterke geur

Zhang dook na het inchecken even op bed om uit te rusten. Eenmaal bijgekomen van de reis besloot hij een hapje te gaan eten. Bij terugkomst op de hotelkamer viel het hem plots op dat er een erg sterke geur in zijn kamer hing. De man dacht nog even dat het zijn eigen voeten waren, maar kwam er na een douchebeurt achter dat de geur toch bleef hangen. Na een klacht bij de receptie kreeg hij een andere kamer.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Lijk

Nog op dezelfde avond hoorde Zhang dat er een lijk was gevonden onder het bed waar hij die middag nog een aantal uren op had liggen slapen. De politie vertelde hem later dat een moordonderzoek uiteindelijk tot de arrestatie van een verdachte had geleid. Zhang moest nog wel meedoen aan een DNA-onderzoek, maar de politie liet hem weten dat hij zich geen zorgen hoefde te maken.

Viraal

Na het lugubere nieuws besloot Zhang een recensie over het hotel te plaatsen. Hierin vertelde hij in detail zijn verhaal. Het verhaal trok in eerste instantie weinig lezers en Zhang werd niet meteen geloofd. Hij besloot daarom het bonnetje als bewijs van zijn verblijf toe te voegen aan de recensie. Vanaf dat moment kregen verschillende lokale media hoogte van zijn verhaal en ging zijn recensie viraal.

Reactie hotel

Media en voormalige gasten vragen het hotel om een reactie. De hoteleigenaren ontkennen echter dat het incident heeft plaatsgevonden en zeggen dat de man alles in scène heeft gezet. De man zelf zegt getraumatiseerd te zijn door de volgens hem levensechte gebeurtenis. Zo vertelt hij aan lokale nieuwsmedia: "Ik ben nog steeds bang en heb moeite met in slaap vallen."

Ster advertentie
Ster advertentie