OMG

Man in Maleisië doet aangifte bij politie, ontdekt dat hij officieel al 'dood' is

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Man in Maleisië doet aangifte bij politie, ontdekt dat hij officieel al 'dood' is

Een man in Maleisië verloor onlangs het bewijs van aankoop van een plekje op een begraafplaats en wilde daar aangifte van doen bij de politie. Eenmaal op het politiebureau kwam de 71-jarige Low Choo Choon echter voor een zeer onaangename verrassing te staan. Toen de agenten hem opzochten in het systeem bleek namelijk dat Choon al doodverklaard was, zo meldt Free Malaysia Today.

Status nog steeds niet aangepast

De 71-jarige lijkwagenchauffeur wilde om financiële redenen toch liever gecremeerd dan begraven worden en was van plan het eigenaarschap van de plek op de begraafplaats over te dragen aan een familielid. Bij het aangifte doen, kwam hij erachter dat hij als 'overledene' vermeld stond in het systeem van de politie. Op aanraden van een politieagent diende hij een klacht in bij het Nationaal Departement voor Registratie. De overheidsinstantie beloofde de status van zijn registratie binnen twee weken aan te passen, maar na twee weken bleek Choon nog altijd 'dood' te zijn.

Problemen vanwege overlijdensverklaring

Los van de mislukte aangifte heeft Choons overlijdensverklaring hem ook andere ergernissen opgeleverd. Zo kon hij geen wegenbelasting meer aanvragen of stemmen tijdens de lokale verkiezingen. Hij vreest dan ook dat zijn 'overlijden' voor nog meer problemen zal zorgen. "Als mijn status niet wordt aangepast, ben ik bang dat ik de toegang tot mijn bankrekening verlies en mijn tegoeden worden bevroren."

Hulp van raadslid

De man uit de Thaise stad Skudai krijgt inmiddels hulp van een lokaal raadslid. Die moet Choon helpen bij het versnellen van het proces om zijn overlijdensverklaring ongedaan te maken.

Ster advertentie
Ster advertentie