OMG

Doodverklaarde man uit Spanje ontwaakt vlak voor autopsie

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Doodverklaarde man uit Spanje ontwaakt vlak voor autopsie

Een nachtmerriescenario dat normaal alleen voorkomt in horrorfilms werd voor een Spaanse man bijna werkelijkheid. Gonzalo Montoya Jiménez werd namelijk wakker in een mortuarium enkele uren voor zijn autopsie.

Dood verklaard door drie artsen

Science Alert schrijft dat de man door drie verschillende dokters dood werd verklaard nadat hij werd 'dood' aangetroffen in zijn cel. Hij zat vast in de Centrale Penitentiaire Inrichting van Asturias in het noordwesten van Spanje voor het plegen van een overval. Toen Jiménez in zijn cel geen reactie gaf, verklaarden de twee dienstdoende artsen van de gevangenis hem dood. Een forensisch arts inspecteerde vervolgens zijn lichaam en bevestigde dit.

Gesnurk uit lijkzak

Jiménez werd vervolgens overgebracht naar het mortuarium van een ziekenhuis, terwijl de artsen de autopsie voorbereidden. Een paar uur voor de autopsie zou beginnen, kwam er gesnurk uit zijn lijkzak. De forensisch patholoog opende de zak en trof Jiménez springlevend aan. Op dat moment had hij al met pen geschreven lijntjes op zijn lichaam van waar geplande insnijdingen zouden plaatsvinden. De gevangene werd vervolgens overgebracht naar een ander ziekenhuis om te herstellen en verkeerde in een stabiele toestand.

Naar verluidt vertoonde zijn lichaam tekenen van cyanose, een verkleuring van de huid door zuurstofgebrek. Artsen suggereerden dat het incident een geval van catalepsie zou kunnen zijn geweest, waarbij het hele lichaam verstijft en het bewustzijn of sensatie verliest.

Ster advertentie
Ster advertentie