OMG

Vrouw duwt kind in berenverblijf, aangeklaagd voor poging tot moord

foto: Tashkent Zoo
  1. Newschevron right
  2. Vrouw duwt kind in berenverblijf, aangeklaagd voor poging tot moord

Een moeder in Oezbekistan wordt beschuldigd van poging tot moord, nadat ze haar 3-jarige dochtertje in de berenkuil van een dierentuin heeft geduwd. Camerabeelden van de dierentuin hebben het incident vastgelegd.

Verontrustende beelden

Op de verontrustende beelden is te zien hoe de moeder haar dochter over de reling van een ruimte laat vallen waarin een beer genaamd Zuzu verblijft. Terwijl een aantal dierenverzorgers Zuzu naar een andere kant van het verblijf lokken, redden anderen het jonge kind, dat een hersenschudding en meerdere wonden heeft opgelopen.

Motief onduidelijk

De moeder van het kind werd ter plaatse gearresteerd en werd beschuldigd van poging tot moord, waar in Oezbekistan een maximale gevangenisstraf van 15 jaar op staat. Omstanders in de dierentuin kregen de indruk dat de vrouw de daad bewust pleegde. ''Een jonge vrouw gooide een klein meisje naar beneden in het verblijf van een bruine beer, in het bijzijn van alle bezoekers. Het was volstrekt onduidelijk wat haar motief was'', aldus een woordvoerster van de dierentuin tegen de NY Post.

Gesnuffeld

''Zowel de bezoekers als het personeel van de dierentuin probeerden haar tegen te houden, maar faalden.'' Volgens de woordvoerder was Zuzu wel nog richting het meisje gelopen. De beer zou aan het lichaam van het kind gesnuffeld hebben en vervolgens weer weggelopen zijn. ''De gedachte dat de beer de peuter eventueel als zijn prooi zou hebben gezien, maakt ons bang.''

Gelukkig voor het kind, haar moeder en de dierentuin, kwam het niet zover en liep het in dat opzicht goed af. De moeder van het kind zit momenteel nog vast in afwachting van haar straf.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie