OMG

Jongen (15) trapt agent van motor bij achtervolging in Eindhoven

foto: Instagram: @politieagent_hicham_argani_
  1. Newschevron right
  2. Jongen (15) trapt agent van motor bij achtervolging in Eindhoven

Een 15-jarige jongen heeft zondag een agent van zijn motor getrapt in Eindhoven. Dit nadat de agent een bromfietser staande wilde houden, omdat de passagier geen helm droeg. Agent Hicham Argani deelde zijn verhaal op Instagram.

Quote

Ik weet niet of ik boos moet zijn of moet "accepteren" dat mensen kennelijk in staat zijn je van je motor af te trappen als je je werk doet, met alle gevolgen van dien.

Agent Hicham Argani

Trap

Het incident gebeurde toen agent Hicham dienst had tijdens de wedstrijd tussen PSV en Ajax. Volgens de agent zou een waarschuwing hebben volstaan, maar omdat de bromfietser niet wilde stoppen, eindigde het in een achtervolging. "De passagier wist op enig moment tijdens de achtervolging opzettelijk een trap te geven tegen mijn motor waarbij ik ten val kwam", schrijft de agent op Instagram.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Beiden minderjarig

De achtervolging ging uit eindelijk te voet door. "Na een sprint van enkele honderden meters kon ik de bestuurder zelf aanhouden", vertelt agent Hicham. "Gelijktijdig werd de passagier aangehouden door mijn collega". Beide verdachten zijn minderjarig en worden verdacht voor poging tot zware mishandeling en openlijke geweldpleging.

'Zorgelijk'

Agent Hicham schrijft blij te zijn dat hij er goed vanaf is gekomen. "Allerlei scenario's van hoe het ook kon aflopen schieten door je hoofd. Maar je moet verder. Waar ik moeite mee heb, is te begrijpen hoe een 15-jarige in staat is een politieagent van zijn motor af te trappen om niet gecontroleerd te worden. Vol ongeloof kijk ik een dag later terug op het voorval. Ik realiseer me dat het soms echt zorgelijk is waar we in deze samenleving mee geconfronteerd worden."

Ster advertentie
Ster advertentie