OMG

Tienermoeder dumpt levende baby, beschuldigd van poging tot moord

foto: Facebook: Joe Imbriale
  1. Newschevron right
  2. Tienermoeder dumpt levende baby, beschuldigd van poging tot moord

De 18-jarige Alexis Avila werd onlangs gearresteerd voor poging tot moord en kindermishandeling toen uit camerabeelden bleek dat ze haar pasgeboren baby in een plastic zak wikkelde en in een container gooide. Het hele incident werd vastgelegd in Hobbs, New Mexico.

Zes uur lang

De baby lag uiteindelijk ongeveer zes uur lang in de container voordat hij door drie andere mensen werd ontdekt. De hulpdiensten kwamen kort daarna direct ter plaatse. De baby werd onmiddellijk voor verzorging naar een nabijgelegen ziekenhuis gebracht.

De politie kon Avila's auto opsporen na het bekijken van de bewakingsbeelden. Volgens NY Post vertelden haar ouders de politie dat ze de afgelopen week buikpijn had, waardoor ze niet naar school en naar werk kon. Ze waren niet op de hoogte van de zwangerschap van hun dochter.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ex-vriend

Nadat Avila ermee instemde om met de politie te praten, gaf ze toe dat ze haar pasgeboren baby in de vuilcontainer had gegooid. Ze was er zeker van dat haar ex-vriend de vader was. Avila's moeder vertelde de politie dat de ex niet langer bij hen thuis mocht komen nadat hij haar in juni had geslagen, voorafgaand aan hun breuk in augustus.

Paniek

Avila beweert dat ze niet wist dat ze zwanger was voordat ze in paniek raakte en haar baby in een afvalcontainer gooide. Haar verklaring wordt door de politie in twijfel getrokken, omdat in New Mexico zogenaamde safe heaven-wetten gelden. Die stellen (jonge) moeders in staat om hun baby veilig af te geven bij een brandweerkazerne of nabijgelegen ziekenhuis, zonder het vooruitzicht op juridische consequenties of arrestatie. Avila's pasgeboren baby bevindt zich momenteel in stabiele toestand.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie