Up 2 Date

Moeder 'containerbaby' ontkent dat ze haar kind in container heeft gedumpt

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Moeder 'containerbaby' ontkent dat ze haar kind in container heeft gedumpt

De vrouw die in april werd opgepakt op verdenking van het dumpen van haar baby in een container verscheen vandaag, via een videoverbinding, voor de rechter in Amsterdam. De vrouw liet vermoedelijk haar pasgeboren baby in een tas achter in een container in de Fritz Conijnstraat in Amsterdam. Echter claimde ze tijdens de pro-formazitting dat ze haar kind niet in de container heeft gegooid.

"Kinderen zijn alles voor me"

Vandaag werd in de rechtbank besproken hoe het onderzoek er momenteel voor staat. De zitting vond plaats via een videoverbinding, omdat de vrouw onlangs in een huis van bewaring is bevallen van haar zesde kind. De 31-jarige vrouw die op Madagaskar geboren is, liet via een tolk weten dat ze de baby niet in de container heeft gedumpt. Volgens haar moet de vader van het kind dat gedaan hebben, maar die is spoorloos. Tijdens een eerder verhoor zei ze wel dat ze haar kind in een tas gestopt heeft, maar later trok ze die verklaring weer in. "Mijn kinderen zijn alles voor me", liet de vrouw weten tegenover de rechter.

Op zoek naar vader

Het OM zegt nog een paar maanden nodig te hebben om het onderzoek af te ronden. De advocaat van de vrouw vroeg de rechter om de twee voorbijgangers die huilgeluiden uit de container hoorden komen en de vader van het kind op te roepen. De rechtbank wees het verzoek om de voorbijgangers te horen af, maar ging wel in op het verzoek om de vader van het kind te horen. Daarvoor moeten ze wel op zoek gaan naar de man. De vrouw blijft vooralsnog vastzitten tot de zaak in november inhoudelijk behandeld kan worden.

Opgepakt in Duitsland

In oktober 2014 werd in de Fritz Conijnstraat in Amsterdam een pasgeboren baby ontdekt in een ondergrondse container door een voorbijganger. De moeder van het kind verbleef destijds op een adres in de buurt, maar is kort daarna verdwenen. Zeven jaar later werd ze in Duitsland aangehouden nadat haar vingerafdruk overeenkwam met sporen die in 2014 werden gevonden op de tas waar de baby in lag. De vrouw wordt nog altijd verdacht van poging tot kindermoord.

Ster advertentie
Ster advertentie