Up 2 Date

Voetbalclub De Graafschap vraagt aandacht voor cold case gedode baby

foto: Politie.nlfoto: Politie.nl
  1. Newschevron right
  2. Voetbalclub De Graafschap vraagt aandacht voor cold case gedode baby

De politie heeft voetbalclub De Graafschap uit Doetinchem ingezet om aandacht te krijgen voor een coldcasezaak. Het gaat om een baby die in 2006 vermoord werd gevonden in een vijver in Doetinchem.

Geweld

Het pasgeboren jongetje werd vastgevroren in een rietkraag gevonden door een groepje kinderen. In de eerste instantie dachten ze dat het ging om een pop. Na het onderzoek van de politie, werd vastgesteld dat het kind met veel geweld om het leven was gebracht.

Ouders nooit gevonden

De ouders of een verdachte zijn nooit gevonden. De naam van de baby is dan ook niet bekend, maar de kinderen die hem vonden, bedachten de naam Sem Vijverberg voor hem. De politie wil nu weer opnieuw onderzoek gaan doen en heeft de voetbalclub De Graafschap ingezet om aandacht te vragen voor de zaak.

Flyeren

"De Doetinchemse club heeft een belangrijke functie in de stad en de regio en is bereid veel aandacht aan de zaak te geven", legt een woordvoerder aan de NOS uit. Zo staat de wedstrijd van 2 april tegen Dordrecht in het teken van de zaak. Verder zal de politie de komende weken opnieuw gaan flyeren en het 'mobiel media lab' van de politie rijdt door de stad. Hier kunnen mensen informatie over de zaak krijgen. Verder zal deze cold case worden behandeld in het programma Opsporing Verzocht.

Antwoorden

"De zaak vraagt om antwoorden: wie bracht het kindje om het leven, waarom moest hij dood en wie zijn de vader en moeder", zegt een politiewoordvoerder over de campagne. "Het gaat hier wel om een misdrijf, dat moeten we niet uit het oog verliezen."

De politie gaat dit jaar nog meer cold cases onder de aandacht brengen. Eerder leidde een campagne over een oude moord in Groningen tot de arrestatie van een verdachte.

Ster advertentie
Ster advertentie