FunX Amsterdam

Anderhalf jaar cel en jeugd-tbs voor moord op Amsterdamse drillrapper

foto: ANPfoto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Anderhalf jaar cel en jeugd-tbs voor moord op Amsterdamse drillrapper

De 19-jarige Alexio F. is veroordeeld tot 20 maanden celstraf en jeugd-tbs voor het doodsteken van de 18-jarige drillrapper Jay-Ronne Grootfam in Amsterdam-Zuidoost. Dat heeft de rechtbank in Amsterdam maandagmiddag beslist.

Overleden door doodsteek met kapmes

De twee jongens behoorden tot rivaliserende drillrapgroepen en dat liep op 3 september 2019 uit op een confrontatie. Daar werd Jay-Ronne - die zelf bewapend was met een machete - met een kapmes in zijn hals gestoken door Alexio. De jongen overleed kort daarna.

Veel bewijs

De confrontatie was grotendeels vastgelegd op beveilingscamera's en daarom was het bewijs tegen de verdachte overtuigend. Volgens de rechters is er geen sprake van dood met voorbedachte rade, maar was de reactie van de verdachte wel buitenproportioneel.

'Onherstelbaar leed'

Daarnaast benadrukte de rechtbank hoeveel pijn de verdachte bij de familie van Jay-Ronne heeft veroorzaakt. "Hij heeft nabestaanden onherstelbaar leed toegebracht. Zij blijven met veel verdriet achter. De stad Amsterdam en de buurt waren zeer geschokt. Alleen een gevangenisstraf is passend."

Ster advertentie
Ster advertentie