FunX Amsterdam

Moeders drillrappers komen samen in honk Zuidoost om geweld te doorbreken

foto: PROJECT ISMAIL: DRILLRAPfoto: PROJECT ISMAIL: DRILLRAP
  1. Newschevron right
  2. Moeders drillrappers komen samen in honk Zuidoost om geweld te doorbreken

De ruzies tussen Amsterdamse drillrappers zijn nog steeds gaande en zorgen voor veel leed. Voor de ouders van sommige daders en slachtoffers was het reden om een eigen ontmoetingsruimte in Amsterdam Zuidoost te starten, zo is in Het Parool te lezen.

De ontmoetingsplaats waar de ouders en betrokkenen samenkomen, ligt in het voormalige postkantoor aan de rand van de Amsterdamse Poort. Eén van de moeders die de krant spreekt, is Ismay Sedney, moeder van de vermoede KSB-leider KarmaK. Ze zou na de recente steekpartij van drillrappers in Albert Heijn in Watergraafsmeer bedreigd worden, net als het zusje van KarmaK en de rapper zelf.

'Te zot voor woorden'

Ook Diana Sardjoe, wiens zoon in de Top 600 van jonge Amsterdamse criminele stond, maar uiteindelijk uit het criminele circuit stapte, is te vinden op de ontmoetingsplek. Ze richtte De Moeder is de Sleutel op, een organisatie waar moeders samenkomen. "Het is te zot voor woorden hoe die kinderen elkaar afmaken", vertelt ze verdrietig in de krant.

Via de moeder

Het initiatief is opgezet om gezinnen die moeilijk bereikt kunnen worden door de overheid en instanties misschien wel te bereiken via deze weg. "Via de moeder kom je diep in zo'n gezin, bij die jongen zelf en zijn broertjes en zusjes", aldus Sardjoe.

"We bespreken de pijn. De moeders móéten hun verantwoordelijkheid wel nemen. Er wordt vaak geklaagd dat de politie niets doet, maar de politie kán niks doen als niemand praat of aangifte doet."

Samen

Sardjoe en Sedney laten in het interview beiden weten dat ze moeders uit alle drillrapkampen willen verenigen, maar dat het moeilijk is, omdat sommige familie van de jongens zelf ook oproepen tot geweld of bedreigen. Sardjoe: "We moeten hier samen doorheen, zodat onze kinderen niet onder een laken belanden, of op zo'n metalen snijtafel."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Stop geweld

Je hoort het steeds vaker in het nieuws: gewelddadige incidenten, mishandeling en wapenbezit onder jongeren. Dat geweld nooit de oplossing is, hoeven we je niet te vertellen. Maar wat is dan wél de oplossing? En waar komt dat onveilige gevoel en de drang om wapens te dragen vandaan? Lees hier alle verhalen over wapenbezit en zinloos geweld.

Ster advertentie
Ster advertentie