Films, Series & TV

Ismail Ilgun geeft inkijkje in wereld van de drillrap

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Ismail Ilgun geeft inkijkje in wereld van de drillrap

Ismail Ilgun gaat in een tweedelige documentaire onderzoeken wat drillrap is en hoe het fenomeen leeft in Nederland. De documentaire heet Project Ismail: en is op 7 en 14 december te zien op NPO3.

Project Ismail

In de documentaire gaat Ismail onder andere in gesprek met hoofdrolspelers in de drillrapscene en met deskundigen over de link tussen sociale media, muziek en criminologie. Het woord drillrap roept bij veel mensen negatieve associaties op en Ilgun wil met deze documentaire een completer beeld geven. In gesprek met NU.nl zegt de 23-jarige Ismail, dat wat je in het nieuws ziet vooral uitzonderingen zijn. "En als ons beeld daarop gebaseerd wordt, klopt dat niet helemaal."

Quote

Het probleem is groter dan drillrap.

Ismail Ilgun

Scheveningen

Aanleiding voor de documentaire is de dodelijke steekpartij bij De Pier in Scheveningen afgelopen zomer, waar een 19-jarige man met banden in de drillrapscene werd doodgestoken. Sinds die gebeurtenis is er veel gezegd en geschreven over de wereld van drillrap en met Project Ismail wil Ismail een vollediger beeld laten zien van deze wereld.

Ster advertentie
Ster advertentie