Up 2 Date

101Barz haalt drillrapvideo's offline na steekpartij Scheveningen

foto: 101Barz
  1. Newschevron right
  2. 101Barz haalt drillrapvideo's offline na steekpartij Scheveningen

101Barz heeft in ieder geval twee drillrapvideo's van Qlas & Blacka en 73 De Pijp offline gehaald na de steekpartij in Scheveningen maandagavond. De twee groepen worden gelinkt aan die steekpartij, waarbij een 19-jarige jongen uit Rotterdam werd doodgestoken.

twijfelen over intenties

101Barz liet weten dat ze de video's zelf hebben verwijderd. "Als wij twijfelen over intenties die anders zijn dan het uitvoeren en overbrengen van hiphopmuziek, zenden wij de sessie niet langer uit", schrijven ze op Instagram. "Onze steun gaat uit naar de nabestaanden van het slachtoffer."

niet altijd geweld

Ondanks het geweld binnen de drillrap scene, waarschuwen mensen in de scene er wel voor dat niet het complete genre gelinkt moet worden aan geweld. Ook 101Barz zegt hier iets over in hun verklaring.

"101Barz wordt weer gevraagd verantwoording af te leggen voor iets dat niks te maken heeft met waar ons platform voor staat. [...] Jammer genoeg komen sommige artiesten uit een omgeving waar criminaliteit leeft en onderdeel is van hun dagelijks leven. Dat we deze levensomstandigheden niet willen zien, of ongemakkelijk worden van het bestaan ervan, betekent niet dat deze wereld niet bestaat."

twee mannen aangehouden voor steekpartij

Na de steekpartij op de Scheveningse Pier zijn twee mannen aangehouden. Waardoor de steekpartij is ontstaan en wie de verdachten zijn, wordt (nog) niets over gezegd door de politie en de gemeente Den Haag. Een politiewoordvoerder heeft laten weten op de hoogte te zijn van de verhalen rondom de drillrapgroepen. Er wordt onderzoek gedaan.

Chuchu

Die geruchten gaan over Rotterdamse en Amsterdamse drillrapgroepen die ruzie met elkaar hebben. Ook het slachtoffer, de 19-jarige jongen die de bijnaam Chuchu had, zou iets te maken hebben met de Rotterdamse drillrapgroep '24'. Of hij ook lid was is niet bekend. Op internet gaan beelden van de aanval rond.

73 de pijp

De dader zou volgens Het Parool zijn aangesloten bij de Amsterdamse groep 73 De Pijp. Op social media is een jongen te zien met een vuurwapen en een t-shirt met daarop '73 De Pijp'. Burgemeester Jan van Zanen kwam van zijn vakantie terug vanwege de steekpartij met dodelijke afloop. Donderdag 13 augustus wordt er een spoeddebat gehouden over de situatie bij de Scheveningse Pier. Het is daar - met het warme weer - al dagen onrustig.

Ster advertentie
Ster advertentie