FunX

Hoe een K3-song viraal gaat als de drilltrack '3K' van Gofast, Barbersoess en Chiraqxel

  1. Newschevron right
  2. Hoe een K3-song viraal gaat als de drilltrack '3K' van Gofast, Barbersoess en Chiraqxel

Een drilltrack die klinkt als de aantrekkelijke tune Oya Lélé van K3 en viraal gaat? Het bestaat! Een groter contrast kun je je misschien niet voorstellen, maar het lukte rappers Gofast en Barbersoess en producer Chiraqxel met hun nieuwe tune 3K. Gofast vertelde vandaag bij Patrick in Turn Up! hoe de track tot stand is gekomen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

K3 x Chivv

Het idee om een K3-tune in een hiphopjasje te steken ontstond volgens Gofast dankzij een video van Sleazy Stereo, die eerder K3-vocals op Mucho Dinero van Chivv had gezet. "Dat ging viraal en dat is onbewust blijven hangen. Dat kwam ineens bij mij op tijdens een weekend waarin we op schrijverskamp waren."

Gaat het wel goed?

Maar hoe pitch je een K3-song tijdens een schrijverskamp met mannen? Natuurlijk ging dat niet zomaar. Nadat hij voorstelde om een K3-song te remixen, vroegen de mannen zich af of het wel goed ging met Gofast. "Ze zaten mij in het begin aan te kijken of ik serieus was. Maar de volgende dag zei ik het weer."

Hit

Uiteindelijk hebben ze de tune 3K gemaakt en sindsdien krijgen ze alleen maar positiviteit. Dat verbaast Gofast niets: "Wij wisten wel dat het een hit was. Weetje hoe? Als ik het duizend keer achter elkaar kan luisteren en ik ben er nog steeds niet op uitgekeken."

Reactie K3

Gofast geeft bij FunX aan dat hij nog wel graag zou willen dat een van de meiden van K3 zou reageren op 3K. Dat zou hij top vinden. De advocaten staan volgens hem ook klaar als Studio 100 met een gang naar de rechter dreigt: "We zijn geïnspireerd en hebben de beat zelf nagetikt en niets gesampled. Kijk ook even in de scene naar melodieën. Ik denk dat iedereen geïnspireerd raakt door anderen."

Teletubbies!

Maar hoe ga je na een succesvolle remix van een K3-song verder als artiest? Nu ben je 'die guy van die K3-pokoe'. Ga je dan andere kinderseries oppakken of ga je heel wat anders doen? "Binnenkort Teletubbies!" grapt Gofast. "Nee grapje, we hebben genoeg klaarliggen. Het zijn gewoon normale nummers. We gaan niet steeds remixen, want we geloven in ons eigen talent."

3K op Spotify

De song staat op dit moment alleen op YouTube met een videoclip die geschoten is door Delic Clips. Update: 3K zal niet op Spotify verschijnen. Gofast geeft aan dat ze geen geld mogen verdienen aan de tune.

Ster advertentie
Ster advertentie