OMG

Belg onterecht aangehouden voor rijden onder invloed omdat zijn lichaam alcohol aanmaakt

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Belg onterecht aangehouden voor rijden onder invloed omdat zijn lichaam alcohol aanmaakt

In België is een man meermaals aangehouden vanwege een te hoog alcoholpromillage in zijn bloed. Op zich is dit iets wat vaker voorkomt, maar in dit geval is het opvallend omdat de man in geen van de keren alcohol had gedronken. Achteraf is gebleken dat de man lijdt aan het auto-brouwerijsyndroom. Dat is een aandoening waarbij het lichaam suikers omzet in alcohol. De man is hierdoor vrijgesproken voor het rijden onder invloed.

Ziekte

In het verleden werd de man drie keer staande gehouden voor een blaastest. Elke keer gaf de test aan dat er alcohol in het spel zou zijn tijdens het rijden. De man gaf elke keer aan geen druppel te hebben gedronken, maar daar gingen de agenten niet in mee. Zelf had de man op dat moment geen idee waarom de test uitwees dat hij alcohol in zijn lichaam had. Na een medisch onderzoek werd duidelijk dat de man aan het auto-brouwerijsyndroom lijdt. Ironisch genoeg is de man werkzaam bij een bierbrouwerij

Oordeel rechter

Met de kennis van de aandoening op zak, besloot de politierechter de man vrij te spreken voor het rijden onder invloed. Ook heeft de politierechter bepaald dat de man in staat is om een voertuig te besturen. Wel moet de man verantwoordelijkheid dragen om niet weer aangehouden te worden voor het rijden onder invloed. Zo adviseerde de rechter hem om een dieet te volgen.

Ster advertentie
Ster advertentie