Sport

Lars Veldwijk gearresteerd in Zuid-Korea voor rijden onder invloed, contract mogelijk ontbonden

foto: YouTube: DAY1
  1. Newschevron right
  2. Lars Veldwijk gearresteerd in Zuid-Korea voor rijden onder invloed, contract mogelijk ontbonden

Lars Veldwijk heeft zich in de problemen gewerkt. De voetballer van Suwon City in Zuid-Korea werd om 04.00 uur 's ochtends lokale tijd gearresteerd, omdat hij onder invloed van alcohol achter het stuur zat. Het incident heeft mogelijk ook impact op de carrière van Veldwijk. Zo liet de directeur van de voetbalclub doorschemeren dat er een kans is dat zijn contract ontbonden wordt.

Gearresteerd na blaastest

Veldwijk werd maandagochtend door de politie aan de kant gezet voor een blaastest. Daaruit bleek dat de voetballer, die verder uitkomt voor het nationale elftal van Zuid-Afrika, te veel gedronken had, waarna hij werd gearresteerd en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Contract mogelijk ontbonden

Het is niet de eerste keer dat de Zuid-Koreaanse voetbalcompetitie te maken krijgt met een speler die betrapt wordt op rijden onder invloed. Zo werd Takahiro Kunimoto afgelopen jaar aangehouden toen hij achter het stuur zat met alcohol op. Zijn club Jeonbuk Hyundai Motors, waar Veldwijk overigens in het verleden ook een half jaar speelde, kende geen genade en verscheurde per direct het contract van de speler.

Ook Veldwijk moet vrezen voor een dergelijk scenario. Suwon City-directeur Choi Soon-ho bevestigde vandaag aan de Zuid-Koreaanse pers dat de voetballer is opgepakt. "Rijden onder invloed is een misdrijf en wat mij betreft onacceptabel", aldus de directeur. "Er is een voorbeeld hoe we hiermee om moeten gaan door de zaak van Kunimoto bij Jeonbuk Hyundai Motors."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Lars Veldwijk

Veldwijk maakte in 2020 de overstap naar Suwon City en staat officieel nog tot eind 2024 onder contract. In Nederland speelde de aanvaller onder meer voor Excelsior, PEC Zwolle, FC Groningen en Sparta Rotterdam.

Veldwijk had eerder een relatie met Monica Geuze, waarmee hij ook een kind heeft.

Ster advertentie
Ster advertentie