Up 2 Date

Japan moedigt jeugd aan meer alcohol te drinken: "Goed voor economie"

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Japan moedigt jeugd aan meer alcohol te drinken: "Goed voor economie"

Japan moedigt de jeugd aan om meer alcohol te drinken. Dat doet het land omdat de belastinginkomsten uit alcohol de laatste jaren flink zijn gedaald. De BBC meldt dat de autoriteiten daar graag verandering in willen brengen en een campagne zijn gestart om jongeren aan te moedigen meer alcohol te consumeren.

Campagne

Jongeren in Japan hebben tegenwoordig over het algemeen een nuchtere levensstijl. De belastingdienst van het Aziatische land heeft om die reden een wedstrijd, genaamd Sake Viva!, in het leven geroepen. Met de challenge mogen 20- tot 39-jarigen hun ideeën indienen om jonge Japanners aan te zetten tot meer alcoholconsumptie. Het winnende idee zal als campagne tot uitvoering worden gebracht.

Volgens de belastingdienst van Japan is het goed voor de staatskas en dranksector als jongeren meer drinken. Hoewel de wedstrijd refereert naar de traditionele Japanse drank sake, wil men ook dat de doelgroep meer whisky, bier en wijn nuttigt.

Afname alcoholconsumptie

De afname van alcoholconsumptie heeft volgens Japanse autoriteiten te maken met de vergrijzing en coronapandemie. Door laatstgenoemde oorzaak zou de gewoonte om te drinken verdwenen zijn. Dat is ook terug te zien in de belastingopbrengsten van de laatste jaren. In 1980 waren de belastingopbrengsten uit alcohol in Japan nog 5 procent van de totale opbrengsten. In 2020 was dat nog maar 1,7 procent.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie