Sport

Qatar maakt regels duidelijk voor WK-fans: geen alcohol en geen one-night-stands

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Qatar maakt regels duidelijk voor WK-fans: geen alcohol en geen one-night-stands

Het WK in Qatar lijkt geen voetbalfeest te worden zoals fans die gewend zijn. Eerder werd al duidelijk dat er geen alcohol te verkrijgen zal zijn in de staat, met uitzondering van de fanzones en de stadions. De Daily Star meldt nu dat Qatar ook one-night-stands tussen fans wil voorkomen.

Zeven jaar cel

Volgens het medium mogen alleen getrouwde koppels seks met elkaar hebben en zullen er tijdens het WK 'geen uitzonderingen' gemaakt worden. Seks buiten het huwelijk is strafbaar in Qatar en dat geldt ook voor seks met mensen van hetzelfde geslacht. Mensen die zich daar niet aanhouden, riskeren een celstraf van zeven jaar.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Iedereen welkom'

Om te voorkomen dat mensen een one-night-stand hebben, nemen organisaties maatregelen om het zo moeilijk mogelijk te maken. Zo worden boekingen van mensen met verschillende namen die een hotelkamer willen al afgewezen. Ook zijn er campagnes die de lokale cultuur van het land tentoonstellen, waarin openlijk affectie tonen niet gebruikelijk is. De voetbalbond FIFA heeft meerdere malen benadrukt dat 'iedereen welkom is' tijdens het WK in Qatar, maar het is dus de vraag of dat daadwerkelijk het geval zal zijn.

Ster advertentie
Ster advertentie