FunX

Hoe krijg je eigenlijk een uitnodiging voor het Met Gala?

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Hoe krijg je eigenlijk een uitnodiging voor het Met Gala?

Het is hét gesprek van de dag: wat droegen de celebs naar het Met Gala? Dit exclusieve evenement is uitgegroeid tot het jaarlijkse hoogtepunt van de modewereld en is een showcase van de meest indrukwekkende en extravagante outfits. Maar wie bepaalt er eigenlijk wie er wel of niet wordt uitgenodigd? Yeliz Çiçek, hoofdredacteur van Vogue Nederland, vertelt er meer over.

Hoe krijg je een uitnodiging voor het Met Gala in New York?

Wat is het Met Gala?

Het Met Gala is een liefdadigheidsevenement dat jaarlijks wordt gehouden in het Metropolitan Museum of Art in New York City. Het gala gaat altijd vooraf aan de opening van een nieuwe tentoonstelling en dient als een belangrijke bron van inkomsten voor de kunstorganisatie. Hoewel het event al sinds 1948 bestaat, is het door de jaren heen steeds bekender geworden. "Het is uitgegroeid tot een soort happening van jewelste waar iedereen die ertoe doet, bij wil zijn", aldus Yeliz.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Exclusief

Dat iedereen uit de mode- en entertainmentindustrie zijn gezicht graag wil laten zien op het Met Gala is duidelijk, maar zo makkelijk gaat dat niet. Je moet namelijk worden uitgenodigd. "De lijst bestaat uit zo'n 700 mensen", vertelt Yeliz. Er zijn meerdere manieren om op de lijst te komen. Allereerst stellen de organisatoren - het Met-museum en hoofdredacteur Anna Wintour van Vogue US - een gastenlijst samen.

Daarnaast kunnen modehuizen voor een eigen tafel betalen. "Dat loopt heel erg op, want een stoel kost tegenwoordig bijna 50.000 dollar." De stoelen kunnen vervolgens worden vergeven aan bijvoorbeeld modellen van het modehuis.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Karl Lagerfield

Het Met Gala heeft elk jaar een specifiek thema dat de rode draad vormt voor de avond. Gasten worden uitgenodigd om zich te kleden volgens het thema en worden aangemoedigd om uit te pakken met hun outfits. Dit jaar stond het event in het teken van de in 2019 overleden modeontwerper Karl Lagerfield. "Hij was een hele goede vriend van Anna Wintour. Hij was een van de meest toonaangevende modeontwerpers en heeft superlang in de business gezeten."

Outfits

Zoals altijd hadden de sterren dit jaar ook flink hun best gedaan om met een geweldige outfit op de rode loper te verschijnen. Meer weten over hun outfits? Je leest er hier meer over.

Wat waren de meest bijzondere looks van het gala?

Ster advertentie
Ster advertentie