FunX

"Voetbal en rap meestal slechte combinatie"

  1. Newschevron right
  2. "Voetbal en rap meestal slechte combinatie"
Hans Groenendijk verzamelde zestig grappige gebeurtenissen voor zijn boek Voetbalhumor. Hij sprak de daders, slachtoffers en toeschouwers van voetbalhumor en vertelde daar vanochtend over in Start. Ook liet de schrijver zich uit over rappende voetballers.

Voetbal en rap

De voetballers Ryan Babel (Rio), Vurnon Anita (JR), Leroy Fer (Lerra F) en Mitchell Burgzorg (Priester) hebben in 2010 samen het rapnummer Misgunners gemaakt. Babel voetbalde toen bij Liverpool, Fer bij Feyenoord, Anita bij Ajax en Burgzorg bij NEC. Hans Groenendijk zet daar zijn vraagtekens bij: "Voetballers hebben meestal alleen talent om te voetballen. Priester is een voorbeeld van iemand die aardig kan voetballen en rappen. Het is een droom voor veel kleine jongetjes om rappen en voetballen te combineren."

Johan Cruijff

Hans heeft al meerdere voetballers mogen interviewen, maar Johan Cruijff blijft de legende die hij graag nog een keer aan de tand zou willen voelen. "Je hebt het idee dat hij altijd gelijk heeft, omdat hij zo bijzonder praat. Ik zou daar wel een keer doorheen willen prikken, want ik heb het gevoel dat het soms een beetje gebakken lucht is wat hij allemaal verteld."

Van der Sar

Cruijff heeft het volgens Hans wel goed gedaan bij Ajax door allerlei oud-voetballers bij de club te betrekken. Alleen de aanstelling van Van der Sar als algemeen directeur van Ajax is volgens de schrijver een minder goede keuze. "Van der Sar heeft alleen ervaring met keeperhandschoenen en niet met zaken doen. Overmars zit echter wel op de goede plek als directeur Voetbalzaken. Ajax heeft nu zijn eigen smoel terug en dus heeft Johan Cruijff het goed gedaan."

Nederlands elftal

Hans sprak ook met Fernando over de selectie van Oranje die het binnenkort opneemt tegen de Duitsers: "Ik ben Rotterdammer en het valt mij op dat er zes Feyenoorders zijn opgeroepen. Dat heb ik volgens mij nog nooit meegemaakt, dus dat is echt groot nieuws in Rotterdam." Bondscoach Louis van Gaal heeft de hele achterhoede van Feyenoord geselecteerd. "Feyenoord heeft gewoon kwalitatief goede jongens achterin staan. Louis van Gaal heeft de zaakjes ook goed voor elkaar, want hij heeft de eerste vier kwalificatiewedstrijden gewonnen met leuk voetbal," voegde de schrijver er nog aan toe.

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F67243520?"></iframe>
{/source}
Ster advertentie
Ster advertentie