FunX

Honkballers kijken niet op van steroïden

  1. Newschevron right
  2. Honkballers kijken niet op van steroïden
Honkballers Diegomar Markwell en Bas Nooij onlangs nog nog de Nederlandse eer tijdens de World Baseball Classic, maar vanochtend waren ze te gast in Start. Ze spraken met Fernando over de miljoenen die je kan verdienen, drugs en natuurlijk hun ervaringen op het WBC.

Oranje won in 2011 het wereldkampioenschap, maar werd dit jaar in de halve finale van een ander wereldtoernooi uitgeschakeld door de Dominicaanse Republiek. Toch zien de honkballers dit als een grotere prestatie. "Op het WBC speel je tegen multimiljonairs uit de MLB, het WK is dan vergelijkbaar met amateurs."

Doping

Honkballer Vince Rooi was vorig jaar te gast in Start om jonge sporters te waarschuwen voor de gevaren van doping. Diegomar en Bas kijken niet op van een beetje steroïden en vertellen dat er in Amerika tot een paar jaar geleden niet streng op wordt gecontroleerd. Volgens hun kan dat het verschil zijn tussen een contract van vier en een contract van twaalf miljoen. Vandaar dat ze niet snel nee zouden zeggen: "Het zou erg voor de hand liggen, zeker als je weet dat er niet op gecontroleerd wordt, dan ga je er zeker over nadenken." Ook Diegomar is het daarmee eens: "Voor een paar kilometers extra bij mijn fastball, zou ik het wel doen."

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F85311422"></iframe>
{/source}

Big Money

Diegomar en Bas vertelden bij FunX dat jongens van zestien of achttien alleen al voor een handtekening een miljoen krijgen. "Dan moet je nog een vooropleiding doen voor de Major League, als je die al haalt. Daar is het minimum 2800 dollar per dag. Dus vijf ton minimaal per jaar." Wel blijven ze het als een sport zien en niet een business. "Het moment dat je op het veld staat denk je niet aan geld, dan is het hetzelfde spelletje wat je deed toen je 10 jaar oud was." aldus Bas.

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F85310876"></iframe>
{/source}
Ster advertentie
Ster advertentie