FunX

Ümitcan (21): "Ik scheurde mijn kruisbanden en ontdekte daardoor dat ik kan zingen!"

  1. Newschevron right
  2. Ümitcan (21): "Ik scheurde mijn kruisbanden en ontdekte daardoor dat ik kan zingen!"

"Soms dan droom ik van de dag dat ik iemand mijn nummers hoor meezingen. Dat ik op zo’n typische Haagse koopavond in de stad loop en iemand mijn muziek op zijn mobieltje checkt. Het klinkt best hilarisch eigenlijk, want als je mij een paar jaar geleden had gevraagd wat ik zou worden, dan was zanger niet het eerste dat je zou horen.

Ik rolde per toeval in de muziekbusiness. Na de eerste keer dat ik mijn kruisbanden op scheurde, liep ik lange tijd op krukken. Ik mocht bijna niets doen, dus vrienden namen me ’s avonds mee om uit die negatieve spiraal te komen. Uiteindelijk belandde ik op een van die avonden, dankzij mijn buurjongen, in de studio van producer Ali Sevinen. Kort na een sessie met een artiest, nam ik voor de grap plaats achter de microfoon. Dat beviel zo goed dat ik in de dagen daarna steeds vaker met mijn krukken de studio inliep. Dan deed ik wat stemoefeningen en gingen we grappige tracks maken. Die vreselijke maanden zijn toen toch nog ergens goed voor geweest.

Met muziek zijn we nu met Ali steeds serieuzer bezig. Ik heb de artiestennaam Umay in het leven geroepen en we hebben zelfs al een paar tracks (Istanbul, Habiba) en een videoclip op YouTube gedropt. Het wordt steeds serieuzer en dat maakt het alleen maar leuker! Weet je hoe blij ik was toen onlangs Habiba gedraaid werd in een Turks restaurant waar ik toevallig aan het eten was!

Met de kruisbanden gaat het helaas minder. Ik heb inmiddels voor de derde keer mijn kruisbanden gescheurd en nu komt er een zware ingreep aan waar ik niet op zit te wachten. Vraag me niet waar ik de tijd vandaan haal om te revalideren, want naast het zingen doe ik een voltijd opleiding (HRM) en werk ik ook in het restaurant van mijn ouders. Ik blijf positief, want ik heb een nieuwe passie ontdekt. Ik scheurde mijn kruisbanden wel drie keer, maar mede daardoor ontdekte ik dat ik kan zingen!"

- Ümitcan / Umay (21)

CLOSE-UP

We zijn benieuwd naar het onvergetelijke, inspirerende, ontroerende of onvoorstelbare verhaal dat jou heeft gemaakt tot wie je nu bent. Wil jij je verhaal delen? Meld je hier aan!

Ster advertentie
Ster advertentie