FunX

"Vaderschapsverlof maakt vrouwen financieel onafhankelijker"

  1. Newschevron right
  2. "Vaderschapsverlof maakt vrouwen financieel onafhankelijker"

Langer vaderschapsverlof kan vrouwen financieel onafhankelijker maken. Dat zegt onderzoeker Ilse Smith van kenniscentrum Rutgers. Volgens haar is het argument dat een uitbreiding van het partnerverlof slecht zou zijn voor de economie onterecht. Dat zei ze afgelopen zondag in CritiX.

"Het zorgt ervoor dat moeders weer fulltime terug aan het werk kunnen gaan. In Nederland hebben we een heel groot probleem. We hebben veel parttime werkende vrouwen die niet financieel zelfstandig zijn. Ik denk dat juist met het vaderschapsverlof die rolpatronen doorbroken worden. Vaders gaan zorgen, moeders kunnen aan het werk en dat is juist heel erg goed voor de economie."

Baby experience

Stefan, percussionist bij Deuxperience Band, de band van onder andere Ronnie Flex en Jayh, wil zich ook ervoor hard maken dat vaders meer tijd krijgen met hun pasgeboren baby. Vorige week zaterdag is zijn eigen kind ter wereld gekomen. Toch schoof hij een week later al aan in de CritiX studio, omdat hij de discussie naar eigen zeggen zo belangrijk vindt.

"We moeten allemaal opstaan voor dit. We hebben dit nodig. En ik weet dat veel vaders dit denken, maar het gewoon niet doen. Dus als ik hier een start mee kan maken, ga ik hiermee door."

Ster advertentie
Ster advertentie