FunX

Sevn Alias: "Picasso is mijn laatste album bij Rotterdam Airlines"

  1. Newschevron right
  2. Sevn Alias: "Picasso is mijn laatste album bij Rotterdam Airlines"

Sevn Alias breekt met platenlabel Rotterdam Airlines. Dat zegt hij vrijdagmorgen in Start. "Het is voor mij tijd voor een nieuwe stap. Ik heb heel veel hulp gehad in de afgelopen twee jaar, van heel veel mensen. En dat stel ik allemaal op prijs. Maar ik wil ook voor mezelf iets opbouwen en daar ben ik nu mee bezig."

Zijn aankomend album Picasso is daarom het laatste dat hij uitbrengt onder Rotterdam Airlines.

1Oak

De rapper uit Almere gaat nu verder onder zijn eigen label 1oak. Daarmee wil hij jonge artiesten om zich heen helpen. "Mijn jongens die ook talenten hebben en waar ik eerder niet direct iets voor kon betekenen."

Met de vrijdag gereleaste EP Precasso en aankomend album Picasso laat Sevn al horen dat hij een nieuwe weg is ingeslagen.

"Je kan horen dat ik me nu comfortabel voel. "Ik weet waar ik sta, ik weet waar ik heen wil. Ik heb alle nieuwe dingen, alle verrassingen wel achter de rug nu. Ik heb een nieuwe vibe voor mezelf gecreëerd. Ik heb nu echt de balans gevonden in wat voor muziek ik wil maken."

101Barz

Dat het even duurde voordat de Gass-rapper die balans vond, komt volgens eigen zeggen door zijn plotselinge succes.

"Ik kom bij een 101Barz, doe daar een sessie en word hartstikke bekend. En [die stijl] is dan wat mensen van je verwachten." (...) Maar ik was nog de hele tijd op zoek naar mezelf, waar ik heen wilde en wat ik wilde maken. En ik denk dat ik dat met Picasso wel heb gevonden."

Mowgli

Op het aankomend album en zijn nieuwe EP belooft Sevn het over "nieuwe dingen" te hebben.

"Mowgli is bijvoorbeeld een track die heel dichtbij mij staat, want ik heb echt het gevoel dat ik uit de jungle komt. Ik heb moeten overleven met mijn boys en zij weten dat ook. Dus ik krijg vanuit de buurt ook veel liefde voor die track. Dat is wat ik wilde bereiken, dat alles voor mij een persoonlijke waarde heeft en toch hard kan zijn voor iedereen."

Hits

Sevn Alias ontkwam niet aan een potje karaoke met Fernando. Daar bleek hij 2Pac-lyrics beter te kennen dan die van Nederlandstalige hits.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Stream hier de nieuwe EP van Sevn Alias, Precasso.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie