Artiest

Sevn Alias

  1. Musicchevron right
  2. FunX Artistschevron right
  3. Sevn Alias
Sevn Alias wordt geboren in Amsterdam als de zoon van een Surinaamse vader en een Surinaams-Antilliaanse moeder en groeit op in Amsterdam-West. Het label Rotterdam Airlines ontdekt de jonge rapper en biedt hem een contract aan.

In 2014 dropt hij zijn eerste video voor de track ‘Radicaal', een voorproefje voor zijn mixtape uit begin 2015 Twenty Four Sevn. Zijn grote doorbraak komt een paar maanden later. Hij doet in juli 2015 een zomersessie bij 101Barz die miljoenen views krijgt. Ook scoort hij een hit met 'Ma3lish.'

LINKERBAAN GASS

Samen met BKO, Jairzinho en Jason Futuristic scoort Sevn in 2016 een monsterhit met ‘Gass’. De single wordt 4 keer platina en het betekent de grote doorbraak voor Sevn. Later dat jaar debuteert hij met het album Trap Grammy en is hij op Lowlands, WOO HAH! en Pinkpop te vinden.

PICASSO

Op 6 oktober 2017 releaset Sevn Alias, zijn tweede album Picasso. Op het album staan gastbijdragen van onder andere Kevin, Josylvio, Jayh, Lil’ Kleine, Boef, Jonna Fraser en Maan te horen. Het is een album met een aantal hits, slimme keuzes maar ook een aantal verrassingen. Zoals hitsingle ‘In Amsterdam’ met Maan en ‘Flu & Tip’ met Kevin, een nummer die niet verkeerd zou klinken in een Britste boiler room.

De rapper heeft aangegeven na Picasso te stoppen bij zijn platenlabel Rotterdam Airlines, om verder te gaan met zijn eigen label 10ak. Met 10ak gaat Sevn een aantal nieuwe en jonge talentvolle rappers begeleiden.