Sport

Sevn Alias traint met Tyjani Beztati: "Weer volop gefocust op vechten"

foto: YouTube: GLORY Kickboxing
  1. Newschevron right
  2. Sevn Alias traint met Tyjani Beztati: "Weer volop gefocust op vechten"

Sevn Alias is de laatste tijd veel in de gym te vinden. Hij kondigde onlangs aan te stoppen met rap en focust zich volledig op kickboks en zijn geloof. Zo traint Sevn onder meer met Lightweight Wereldkampioen Tyjani Beztati, die druk bezig is met de voorbereidingen op zijn volgende gevecht.

Connectie via kickboks

De kickbokswereld is voor Sevn Alias niet nieuw. Voordat hij artiest werd, was hij namelijk op hoog niveau binnen de sport actief. "Sevn en ik kennen elkaar al van jongs af aan. We liepen samen rond op jeugdevenementen", legt Beztati uit. "We kennen elkaar van kickboksen, maar hebben daarbuiten altijd onze vriendschap voortgezet." Ook Sevn herinnert zich de tijd waarin ze elkaar leerden kennen. "We zijn inderdaad door de sport met elkaar in contact gekomen en hebben het contact daarna nooit meer verloren."

Sevn en Beztati inspireren elkaar

Beztati is momenteel druk bezig met de voorbereidingen op zijn gevecht tegen Kaito Ono. Hoewel de Japanse kickbokser al achttien wedstrijden ongeslagen is, gaat Beztati uit van zijn eigen kwaliteiten. "Hij mag daar misschien een grote jongen zijn, maar we gaan laten zien dat we hier in Nederland uit een ander soort hout gesneden zijn, haha." Beztati wordt daarbij geholpen door Sevn, die op verschillende vlakken naar de vechter opkijkt. "Hij is een hele goede en rustige jongen. In dat opzicht gedraagt hij zich anders dan de meeste vechters. Hoewel hij welbespraakt is, is hij niet brutaal of heel druk in de media. Dat siert hem wel, vind ik."

Ook op het gebied van kickboks is er veel wat Sevn inspireert. "Ik vind Tyjani een hele complete vechter. Zo is er niks wat hij me niet zou kunnen leren. Hij kan me op alle vlakken nog wel wat bijbrengen. Maar ik vind vooral dat hij op het gebied van boksen heel erg gegroeid is." Beztati vindt het op zijn beurt weer leuk om Sevn te helpen. "Hij is onlangs gestopt met rappen en nu weer volop bezig met vechten. Als we aan het trainen zijn, leer ik hem wat dingen die hij misschien beetje verleerd is. Ik vind dat hij heel goed bezig is en hij het allemaal heel snel oppikt."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Sevn Alias stopt met rap

Sevn maakte onlangs bij het programma Kick 't Met bekend dat hij stopt met rappen. Zo vertelde hij dat hij verlangt naar een rustiger leven. "Ik ben sowieso al bijna tien jaar in de game. Nederland is niet zo heel groot: ik heb elke festival en iedere samenwerking die ik wilde doen, al gedaan." De man die in totaal vijftien platen uitbracht, ziet geen uitdaging meer in het maken van muziek. "Ik heb niet meer de behoefte om zo in de picture te staan. Daarnaast heb ik natuurlijk ook kinderen gekregen."

Het vaderschap heeft Sevn ook anders naar zijn eigen rol in de samenleving laten kijken. Volgens hem heeft zijn muziek namelijk geen goede invloed op jongeren. "Het gaat erom hoe mijn muziek geïnterpreteerd wordt. Niet iedereen is in staat om volwassen keuzes te maken en jongeren denken dat alles wat wij rappen stoer is. Vervolgens gaan zij zich ook zo profileren naar de buitenwereld. Daar wil ik geen onderdeel meer van uitmaken."

Ster advertentie
Ster advertentie