Entertainment

Sevn Alias (26) stopt met rap: "Heb slechte invloed op jongeren"

foto: YouTube: Ziggo Sport
  1. Newschevron right
  2. Sevn Alias (26) stopt met rap: "Heb slechte invloed op jongeren"

Sevn Alias maakt in het programma Kick 't Met bekend dat hij stopt met rap. Volgens de 26-jarige artiest heeft zijn muziek een slechte invloed op jongeren. Ook spelen andere zaken mee in zijn keuze, zoals het gebrek aan uitdaging, het verlangen naar een rustiger leven en zijn bekering tot de islam. "Ik denk dat dit het juiste moment is om er een punt achter te zetten", vertelt hij in het Ziggo Sport-programma.

Quote

Ik verlang naar een rustiger leven.

Sevn Alias

Geen uitdaging

Dat Sevn stopt met rap zal voor fans als een grote teleurstelling komen. Hij legt uit dat zijn keuze met heel veel verschillende dingen te maken heeft. "Ik ben sowieso al bijna tien jaar in de game. Nederland is niet zo heel groot: ik heb elke festival en iedere samenwerking die ik wilde doen, al gedaan." De man die in totaal vijftien platen uitbracht, ziet geen uitdaging meer in het maken van muziek.

Ook verlangt Sevn naar een rustiger leven. "Ik heb niet meer de behoefte om zo in de picture te staan. Ik heb natuurlijk ook kinderen gekregen." Het vaderschap heeft de artiest ook anders naar zijn eigen rol in de samenleving laten kijken. "Het gaat erom hoe mijn muziek geïnterpreteerd wordt door jongeren. Niet iedereen is in staat om volwassen keuzes te maken."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Invloed op jongeren

Volgens Sevn worden jongeren beïnvloed door zijn muziek. "Zij zijn nog niet volledig ontwikkeld en denken dat alles wat wij rappen stoer is. Vervolgens gaan zij zich ook zo profileren naar de buitenwereld." De 26-jarige haalt het voorbeeld van drill-muziek aan. "Daardoor beginnen kinderen vanaf een jaar of elf, twaalf elkaar dood te steken. Dat zijn gekke dingen voor mij om te zien. Het komt ineens heel dichtbij en ik zie wat voor invloed onze muziek op de jongeren heeft."

Muziek maken als moslim

Sevn heeft er nooit een geheim van gemaakt een carrière in het buitenland, bijvoorbeeld Engeland, te ambiëren. Waarom kiest hij er dan niet voor om daar weer de uitdaging op te zoeken? Hij heeft immers al een collabo met grote UK-artiesten op zijn naam staan. "Daar heb ik inderdaad over nagedacht, maar toen ging mijn geloof meespelen. Wij mogen sowieso geen muziek maken vanuit de islam."

Het voelde volgens Sevn niet goed om de stap naar de andere kant van de Noordzee te maken, terwijl hij al twijfelt over de invloed die zijn muziek heeft. "En daar is alles nog groter en ben ik die nieuwe guy. Dan moet ik natuurlijk weer gaan 'braggen' en dingen zeggen waar ik misschien niet meer achter sta. En stel ik maak het, dan bereik ik een nog groter publiek, zonder een positieve impact op de youth", aldus de artiest, die zich vijf jaar geleden bekeerde tot de islam.

Quote

Ik geniet van mijn leven en heb me lang niet zo goed gevoeld.

Sevn Alias

Tijd om te stoppen

Alles bij elkaar opgeteld, heeft Sevn de conclusie getrokken dat het een mooi moment is om te stoppen. "Ik heb de laatste 4, 5 maanden de tijd genomen om lekker tot rust te komen en op mezelf te focussen. Eventjes niet op de automatische piloot shows doen en in studio's zijn." Daarnaast kickbokst hij weer en is hij volop aan het trainen. "Ik geniet daar allemaal zo erg van en ik heb me lang niet zo goed gevoeld. Dat is voor mij echt het allerbelangrijkste."

Ster advertentie
Ster advertentie