Up 2 Date

Sevn Alias zet zich in voor schoon drinkwater in Malawi

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Sevn Alias zet zich in voor schoon drinkwater in Malawi

Sevn Alias maakt via Instagram bekend dat hij zich deze maand inzet voor schoon drinkwater in Malawi. De rapper, die onlangs nog de track Zoveel Pijn met Kempi dropte, wil zijn platform gedurende de ramadan gebruiken om aandacht te vragen voor het initiatief Water Wells For Africa, dat zich richt op het bouwen van waterputten in het Afrikaanse land.

Water waarderen

"Zoals elk jaar tijdens de ramadan, probeer ik mijn platform te gebruiken om de mensen te helpen die het het meest nodig hebben", schrijft Sevn op Instagram. "Deze keer gaat mijn steun naar Water Wells For Africa." De organisatie is vooralsnog alleen werkzaam in Malawi, maar sluit niet uit zich in de toekomst op andere Afrikaanse landen te richten.

De rapper is zich ervan bewust dat hij schoon water in zijn eigen leven als vanzelfsprekend ziet en noemt een aantal voorbeelden om dat te onderbouwen. "Als ik naar mezelf kijk, denk ik dat ik water niet genoeg waardeer. Ik douche te lang, ik verspil het aan het te lang wassen van mijn handen. Soms gooi ik zelf een flesje water weg dat nog niet eens leeg is."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

In de spiegel kijken

Schoon water is voor mensen op andere plekken in de wereld minder vanzelfsprekend. "Ondertussen snakken mensen aan de andere kant van de oceaan letterlijk naar een kopje schoon water", schrijft Sevn. Volgens hem zullen velen zich herkennen in de voorbeelden die hij noemt. "Ik weet zeker dat er veel mensen zijn die dezelfde gewoontes delen. En ik wil jullie allemaal vragen om te helpen."

"Het is tijd om in de spiegel te kijken en iets terug te doen voor onze mensen. We verdienen het allemaal om te leven!" Om de mensen in Malawi te kunnen helpen, is Sevn een inzamelingsactie gestart via Instagram. "Het gaat er niet om wie het meeste geeft. Elk klein bedrag helpt ons dichterbij ons doel te komen."

Ster advertentie
Ster advertentie