FunX

Shirma Rouse: Japanners just love Dutch music!

  1. Newschevron right
  2. Shirma Rouse: Japanners just love Dutch music!
Shirma Rouse heeft een jaar lang het leven van haar idool Aretha Franklin bestudeerd om er de voorstelling Aretha Queen of Soul van te kunnen schrijven. Ze vertelde vanochtend in Start ook hoe het komt dat ze erg succesvol is in Japan.

Japan

Wat maar weinig mensen weten is dat Shirma ontzettend populair is in Japan. "Mijn eerste plaat kwam daar uit in maart en toen kwam Aretha Queen of Soul en nu komt de plaat met Kim Hoorweg daar uit." Een echte verklaring voor het succes in het land van de reizende zon, is er volgens haar niet: "Japanners just love Dutch music, meer dan de Nederlander zelf." Je hoeft volgens Shirma ook niet eens in het Engels te zingen. "Er is een markt, I'm telling you."

DVD

Shirma Rouse groeide dankzij haar oma op met de muziek van Aretha Franklin. Die band met de soulzangeres kwam bovendrijven toen ze twee jaar geleden de dvd in handen kreeg van Aretha Franklin, live in het Concertgebouw in Amsterdam. "Ik dacht wow gruwelijk, hoe de mensen op haar reageerden."

Aretha Queen of Soul

Shirma was eigenlijk van plan om een cd op te nemen over de Sisters of Soul, maar dat veranderde al snel: "Toen ik de dvd zag dacht ik: I'm sorry ladies, but you gotta go home, because there is only one queen of soul and that's Aretha Franklin!" Shirma Rouse heeft daarna alle muziek van Aretha gekocht en allerlei boeken gelezen. "Heel langzaam is het vorm gaan krijgen en heb ik een voorstelling geschreven. Daarbij vertolkt Dennis de Getrouwe, een strakke Surinaamse man, vijf rollen van belangrijke mannen in haar leven."

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="http://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F67639332&show_artwork=true"></iframe>
{/source}
Ster advertentie
Ster advertentie