FunX

Nintendo overtuigt, THQ failliet & Ni No Kuni

  1. Newschevron right
  2. Nintendo overtuigt, THQ failliet & Ni No Kuni
De Wii U werd eind vorig jaar gelanceerd met 23 beschikbare games. Toch was niet iedereen tevreden met dit spelaanbod omdat een groot deel bestond uit games die al eerder op de Xbox en PS3 waren uitgebracht. Nintendo hield eergisteren een digitale persconferentie waarmee ze hun fans gerust wisten te stellen.

Zo kondigden ze een nieuwe 3D Mario game, Yarn Yoshi, een HD versie van Zelda 'The Windmaker' en nog een compleet nieuwe Zelda, een Super Smash Brothers voor de 3DS en Wii U, Shin Megami Tensei X Fire Emblem, Mario Kart en een nieuw spel van Monolith Soft aan. Verder lieten ze nog beelden zien van Bayonetta 2, een nieuwe Wonderful 101 trailer en nieuwe Pikmin 3 screenshots. Tot slot kondigde Nintendo ook de 'virtual console' voor de Wii U aan. Mensen kunnen hiermee voor een klein bedrag oude NES en SNES games spelen.

THQ failliet
De makers van games als Darksiders, Saint's Row en Metro zijn definitief failliet. THQ heeft onderdelen van het bedrijf verkocht aan andere gamebedrijven waaronder Sega, Koch Media, Crytek, Take-Two, Ubisoft en Toch Media. THQ's gamestudio Vigil, de makers van Darksiders, is nog niet verkocht.

Ni No Kuni
Wie van Japanse anime en rpg-games houdt, is bij het nieuwe PS3-spel Ni No Kuni aan het juiste adres. Het spel draait om een jongen Olivier die zijn moeder kwijt is. Volgens Gameking JJ is de vraag naar deze game enorm: "Er willen zoveel mensen die game hebben dat het niet meer te koop is op dit moment in Nederland. Het is echt een pracht product, het krijgt allemaal dikke negens van websites, ook bij ons wordt het het heel hoog aangeslagen," aldus de game journalist.


{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F76388687"></iframe>
{/source}
Ster advertentie
Ster advertentie