FunX

Babette komt op voor vergeten kinderen

  1. Newschevron right
  2. Babette komt op voor vergeten kinderen
De aftrap van de eerste Week van het Vergeten Kind vond maandag plaats. Daarmee wil de Guusje Nederhorst Foundation aandacht vragen voor 31.000 vergeten kinderen die in opvangcentra wonen. Volgens ambassadeur Babette van Veen is hun situatie schrijnend. "Toen ik voor het eerst in zo'n opvangcentrum, waande ik me in een Oostblokland. Kindjes in ijzeren wiegjes, in een kamer zonder behang, zonder gezellig lampje of hele lieve verzorgers en mensen die hun best doen om er wat van te maken. (..) Daarom zet ik mij met hart en ziel in voor deze kinderen."

Tovertuinen

De Guusje Nederhorst Foundation zamelt geld in om de plekken waar kinderen opgevangen worden, om te toveren in tovertuinen. "Een hele mooie, kleurrijke, fantasierijke omgeving met zachte knuffels en huisjes waar ze in kunnen spelen." Zo willen ze de kinderen het gevoel geven dat ze welkom zijn in dit land.

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F76940646"></iframe>
{/source}
Ster advertentie
Ster advertentie