FunX

Drie neven van Michael Jackson vertellen Fernando hun kant van het verhaal

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Drie neven van Michael Jackson vertellen Fernando hun kant van het verhaal

De HBO-documentaire Leaving Neverland waarin Wade Robson en James Safechuck beweren als kind seksueel misbruikt te zijn door Michael Jackson heeft vorige maand veel losgemaakt. Niet iedereen is overtuigd van de verklaringen van de mannen. Onder andere Taryll, Taj en TJ Jackson, Michaels neven, geven aan dat de Jackson-kant van het verhaal ontbreekt in de docu.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Fernando vroeg de 3T-zangers daarom naar hun kant van het verhaal. In een Real Talk-interview dat te beluisteren is op YouTube, vertellen ze uitgebreid wat ze van de docu vinden.

"We hebben duizenden uren met onze oom doorgebracht en het monster dat ze in de film gecreëerd hebben, betekent niks! Het is compleet het tegenovergestelde."

ander beeld

Taryll, Taj en TJ geven aan dat ze zich totaal niet herkennen in het beeld dat er van hun oom geschetst wordt in Leaving Neverland. Ze vertellen onder andere hoe Michael zich over zijn neefjes ontfermde nadat hun moeder werd vermoord en hoeveel ze aan hem te danken hebben.

"Dit gaat niet alleen om het beschermen van een familielid. Deze man, Michael Jackson, was de meest geweldige en gulle persoon ooit."

leugens?

Een van de neven vertelt dat er veel stukjes uit de originele docu zijn geknipt. Die zijn dus niet in de Europese versie te zien. Zo is er een scène waarin Wade spullen van Michael verbrandt. Dit blijken echter helemaal niet de echte spullen te zijn. Julien's Auctions, een veilingbedrijf, belde de familieleden van Michael namelijk later op om te vertellen dat de echte spullen allang door Wade verkocht zijn. "Deze mensen liegen voor een dramatisch effect."

eigen docu

Als tegenhanger van het omstreden Leaving Neverland bracht Taj Jackson eerder deze maand een eigen docu uit: Neverland Firsthand: Investigating the Michael Jackson Documentary. Samen met andere familieleden licht hij een andere kant van het verhaal uit en benoemt hij informatie die naar eigen zeggen ontbreekt in de HBO-documentaire.

Ster advertentie
Ster advertentie